Дитячий батальйон "Бандерівці" з Волині зібрав другий мільйон на потреби ЗСУ

Дитячий батальйон "Бандерівці" з Волині зібрав другий мільйон на потреби ЗСУ

Діти зі співочого батальйону "Бандерівці" під час виступу у Луцьку
Діти зі співочого батальйону "Бандерівці" під час виступу у Луцьку, літо 2023 рік. Фото: Вікторія Шварцкоп

Дитячий волонтерський батальйон "Бандерівці" з міста Рожища зібрав другий мільйон гривень для потреб військових. Діти заробляють гроші своїм співом, виступаючи на площах у рідному місті та обласному центрі.

Загалом їм вже вдалось купити кілька автомобілів для захисників, антидронові рушниці, квадрокоптери, рації та багато усього іншого, повідомили в обласній військовій адміністрації Волині.

Діти розпочали свою діяльність з липня 2022 року. Наймолодшому учаснику колективу шість років, а найстаршому – 23. Переважно дітям у групі 10-12 років. Їхні батьки чи брати – у лавах ЗСУ.

Ініціаторка створення батальйону, волонтерка Вікторія Шварцкоп каже, що все розпочиналося з п'ятьох дітей, які об'єдналися і почали співати, нині ж в колективі 25 учасників.

Члени колективу кажуть, що після закінчення війни, співатимуть та збиратимуть гроші на відбудову України.

Що відомо про дитячий батальйон "Бандерівці"

В серпні минулого року діти з Рожища заробили та придбали для військових першу рушницю "антидрон". Тоді співаючи у місцевому сквері вони зібрали 185 тисяч гривень.

У листопаді того ж року дитячий батальйон "Бандерівці" розмальовував уламки ворожих ракет. Діти продавали зроблені предмети, а гроші вкладали в допомогу військовим.

У березні 2023 року дитячий батальйон "Бандерівці" зібрав свій перший мільйон. Частину зібраних грошей витратили на купівлю десяти дронів, вартістю 160 тисяч гривень.

У серпні 2023 року волонтерів із дитячого батальйону "Бандерівці" з міста Рожище відзначив подяками за допомогу Білоруський добровольчий корпус, який воює у складі Збройних сил України.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок