У Харкові анонсують масові "карантинні" рейди в пасажирському транспорті

У Харкові анонсують масові "карантинні" рейди в пасажирському транспорті

У Харкові анонсують масові "карантинні" рейди в пасажирському транспорті
. Суспільне Харків

Представники Укртрансбезпеки на Харківщині спільно з поліцією посилять перевірки дотримання карантину перевізниками регіону.

Цю інформацію Суспільному підтвердила заступниця начальниця відділу Управління Укртрансбезпеки у Харківській області Тетяна Зотова.

За її словами, в Управлінні призначений виконувач обов'язків начальника — Олександр Гринюк.

27 серпня його представили харківським перевізникам, повідомила пресслужба міськради.

"Олександр Гринюк повідомив, що має намір найближчим часом спільно з патрульною поліцією організувати масові рейди в пасажирському транспорті з метою перевірки, як виконуються вимоги постанови Кабінету Міністрів України для "помаранчевих" зон епідемічної небезпеки", — повідомляє мерія.

Гринюк зазначив, що у Харкові багато пасажирів та водіїв не дотримуються маскового режиму.

"Ми вже почали рейди і будемо їх посилювати, застосовувати штрафні санкції, якщо є порушення. Передусім ми звертаємо увагу на наповнюваність транспорту, яка повинна становити не більше 50%, на проведення дезінфекції перед кожним зворотним рейсом і на повний масковий режим", — сказав Гринюк.

Начальниця патрульної поліції Альона Стрижак назвала Харківщину "найлояльнішою до перевізників".

"Загалом по Україні ми — найлояльніша до перевізників область. В інших містах, поменше, наприклад, у Тернополі або Вінниці, фіксується набагато більше порушень на транспорті. Ми ж розуміємо, що Харків — місто велике, багатьом людям потрібно переміщатися. Але зрозумійте, якщо ми потрапимо до "червоної" зони, то буде ще гірше — транспорт зовсім стане. Тому краще виконувати приписані заходи прямо зараз. Поліція буде посилено за цим стежити", — сказала Стрижак.

За словами Тетяни Зотової, 3 вересня в управлінні Укртрансбезпеки відбудеться розширена нарада за участі перевізників — в тому числі на тему карантинних обмежень.

Що відомо

  • 27 серпня у Харкові через загрозу штрафів зупинився автобусний маршрут з Рогані до ХТЗ. Вісім автобусів №262Е стояли на зупинці 40 хвилин. Водії назвали акцію страйком: вони відмовлялися виїжджати на маршрут, оскільки не могли в годину пік забезпечити дотримання карантинних вимог про обмежену кількість пасажирів в салоні.
  • Харків залишили в помаранчевій зоні епіднебезпеки. Як змінилося зонування.
  • У липні голова Харківської ОДА Олексій Кучер заявив, що не задоволений діяльністю начальника Укртрансбезпеки Харківщини Євгенія Шатохіна.

На початок