"Привласнив майже 376 тис. грн". На Сумщині оголосили про підозру директору підприємства "Бахмачгазбудсервіс" — поліція

"Привласнив майже 376 тис. грн". На Сумщині оголосили про підозру директору підприємства "Бахмачгазбудсервіс" — поліція

"Привласнив майже 376 тис. грн". На Сумщині оголосили про підозру директору підприємства "Бахмачгазбудсервіс" — поліція
. Фото: ГУНП в Сумській області

На Конотопщині директору ТОВ “Бахмачгазбудсервіс” оголосили про підозру. За даними правоохоронців, чоловік привласнив майже 376 тис. грн місцевого бюджету.

Про це повідомили у ГУНП в Сумській області.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2021 році директор підприємства уклав договір з Управлінням житлового комунального господарства Конотопської міськради на роботи з поточного ремонту дороги в місті. Після укладання такого договору у нього виник умисел на привласнення коштів, йшлося в повідомленні.

За даними слідства, чоловік склав неправдивий офіційний документ, а саме акт приймання виконаних будівельних робіт, в якому вказав, що всі пункти укладеного договору виконані на належному рівні. У поліції додали, що підозрюваний знав, що це не так, а також склав довідку вартості за завищеними обсягами виконаних робіт. Ці факти підтверджуються висновками судових експертиз.

Таким чином підозрюваний привласнив грошові кошти належних Управлінню житлового комунального господарства на суму майже 376 тис. грн.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 366Службове підроблення, ч. 2 - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян., ч. 4 ст. 358Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, ч. 4 - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. та за ч. 4 ст. 191 Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, ч. 4 - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Згідно з даними “Опендатабот”, директором ТОВ є Артак Сагателян. Адресою товариства вказане місто Конотоп. У "YouControl" вказано, що у ТОВ також є філія у Ніжинському районі на Чернігівщині.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок