60 тисяч домогосподарств у Луцьку без води: коли ввімкнуть

60 тисяч домогосподарств у Луцьку без води: коли ввімкнуть

60 тисяч домогосподарств у Луцьку без води: коли ввімкнуть
. Суспільне Волинь

Сьогодні у більшій частині Луцька немає води. Працівники підприємств та інших організацій проводять аварійно-відновлювальні роботи на водопровідних мережах, - розповів перший заступник директора Луцькводоканалу Святослав Дмитроца.

Перший заступник директора КП “Луцькводоканал” Святослав Дмитроца розповів: із 9-ої години зупинили роботу Дубнівської насосної станції. За його словами, 60 тисяч абонентів у Луцьку протягом дня не мають води. Це — містяни правобережної частини міста, ті, хто проживає на 33-му, 40-му мікрорайонах, Привокзальному, у центрі міста та мікрорайоні Теремно. "Це роботи по заміні запірної арматури на магістральних лініях водогонів", - пояснює чиновник.

60 тисяч домогосподарств у Луцьку без води: коли ввімкнуть
60 тисяч домогосподарств у Луцьку без води: коли ввімкнуть. Луцькводоканал

Упродовж дня води немає в закладі дошкільної освіти №7, розповіла його завідувачка Галина Коваль. Каже, не просили батьків лишати дітей вдома, тому сьогодні до садочка привели таку ж кількість вихованців, як і вчора – 99. Розповідає: напередодні про потребу заготовити воду попередило міське управління освіти. Набирали її самі працівники садочка. Зі слів Галини Коваль, у кожній групі було заготовлено від 60 до 80 літрів води.

Лучанка Ірина Садовник живе у багатоповерхівці на вулиці Дубнівській у Луцьку. Дівчина каже: водою запаслася із самого ранку, набрала у пластикові бутлі та у ванну.

60 тисяч домогосподарств у Луцьку без води
60 тисяч домогосподарств у Луцьку без води. Суспільне Волинь

Святослав Дмитроца каже: роботи проводяться задля того, щоб утримувати водопровідні мережі у робочому стані, аби мати можливість локалізовувати аварійні випадки пошкодження водопроводів швидше.

Сьогодні воду планують подати до осель містян о 19-ій годині.

Нагадаємо, в березні у Луцьку вже зупиняли Дубнівський водозабір. Тоді без централізованого водопостачання були правобережна частина Луцька, а також прилеглі території. Працівники КП "Луцькводоканал" замінили аварійні ділянки водопровідних мереж на пр. Волі, Чехова та у Привокзальному районі.

Читайте також: "У платіжках лучан з’явилася нова графа. За що доведеться доплатити"
На початок