Школи Харкова за бажанням можуть проводити лінійки 1 вересня

Школи Харкова за бажанням можуть проводити лінійки 1 вересня

Школи Харкова за бажанням можуть проводити лінійки 1 вересня
. УНІАН

У Харкові 1 вересня школи можуть проводити лінійки за умов дотримання карантинних обмежень. Рішення про урочистості кожен заклад освіти міста має ухвалити самостійно.

Про це Суспільному розповіла очільниця міського департаменту освіти Ольга Деменко.

"Ми дивимося рекомендації державного санітарного лікаря. Кожна школа вибирає, виходячи із власних потреб і можливостей, як вона буде зустрічати новий навчальний рік", — сказала Деменко.

За її словами, до початку навчального року школам міста передали мільйон захисних масок, їх придбали та передали благодійники. Кому саме роздаватимуть ці засоби захисту, керівники шкіл також вирішать самі.

Також бюджетним коштом у заклади освіти закупили безконтактні термометри, говорить Деменко. Рідке мило, паперові рушники, антисептики школи отримують за гроші міського бюджету.

Що відомо

  • В школах Харківської області лінійки не проводитимуть.
  • Посадовці області не виключають повернення до дистанційного навчання після 1 вересня за несприятливої епідситуації у регіоні.
  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з 1 вересня школи відкриють, але вони працюватимуть тільки до того часу, поки не буде перевищений епідпоріг захворювання на коронавірус.
  • За прогнозом НАН на 1 вересня, Харківщина залишатиметься серед регіонів з найбільшою кількістю інфікованих.

На початок