РФ вперше застосувала в Україні свою нову "резервну" 25 армію — британська розвідка

РФ вперше застосувала в Україні свою нову "резервну" 25 армію — британська розвідка

РФ вперше застосувала в Україні свою нову "резервну" 25 армію, звіт британської розвідки
. Російський військовий. Ілюстративне фото: AР

З середини вересня Росія, вочевидь, вперше застосувала елементи своєї нової так званої “резервної” 25-ї загальновійськової армії. При цьому новий скоординований російський наступ протягом наступних тижнів є малоймовірним.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

Зазначається, що це з'єднання почало перекидатися в Україну з кінця серпня 2023 року.

За даними британської розвідки, підрозділи 25 загальновійськової армії, 67-ї мотострілецької дивізії та 164-ї окремої мотострілецької бригади ведуть бойові дії на фронті у секторі на захід від Сєвєродонецька та Кремінної, вздовж кордону між Донецькою та Луганською областями.

“З початку вторгнення Росія лише зрідка утримувала незадіяне угруповання розміром з армію, яке потенційно могло б стати основою для нового великого наступу. Зважаючи на те, що 25 армія, очевидно, розгортається фрагментарно для посилення перенапруженої лінії фронту, новий скоординований російський наступ протягом наступних тижнів є менш імовірним”, — йдеться у звіті британської розвідки.

На початку вересня про перекидання до Луганської області елементів новоствореної і, ймовірно, низькоякісної або недоукомплектованої 25-ї армії, щоб вивільнити відносно більш ефективні елементи 41-ї армії для півдня України, повідомляли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

На початок