Поліція склала 18 адмінпротоколів на порушників карантину у святкові вихідні

Поліція склала 18 адмінпротоколів на порушників карантину у святкові вихідні

Поліція склала 18 адмінпротоколів на порушників карантину у святкові вихідні
. Суспільне Харків

На вихідних, коли у Харкові відзначали День міста та День незалежності, поліцейські виписали 18 адмінпротоколів за порушення маскового режиму. Посадовців серед порушників немає.

Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції регіону Оксана Калмикова.

За рішенням Кабміну, в адміністративно-територіальних одиницях помаранчевої зони має діяти низка обмежень. Частина з них стосується закладів громадського харчування:

  • Забороняється робота розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • Діяльність закладів харчування — 50% посадкових місць.

"Ми не маємо права виносити паперове меню, яке можуть брати кілька гостей, є QR-коди на столах. Приблизно тисячу масок на день витрачається усім персоналом, який працює тут. Кожна маска — це теж збитки. А їх я закуповую на тиждень 2-3 тисячі штук. У мене вдвічі менше трафіку, ніж було до пандемії", — розповідає керуючий ресторану на проспекті Науки Олександр Пашковський.

Він каже, відвідувачам нагадують про дистанцію, але пересаджуватися не примушують.

В кафе у саду Шевченка відвідувачів приймають на літній терасі. Проте на святкові дні пускали до зали, розповів офіціант Сергій Заріцький. Персонал кафе — без рукавичок.

"У рукавичках, якщо ви не працювали, дуже тяжко на руки, може бути алергія. Зараз дуже спекотно, тому в гумових рукавичках дуже складно", — сказав Заріцький.

Що відомо

  • 23 серпня поліцейські повідомляли про 9 адміністративних протоколів за порушення правил карантину у Харкові та області.

Авторка: Маргарита Дежкіна

На початок