У Києві сталася пожежа у притулку для тварин "Котохата", поліція шукає свідків

У Києві сталася пожежа у притулку для тварин "Котохата", поліція шукає свідків

Доповнено
У Києві горіла "Котохата", частина котів загинула
. Наслідки пожежі "Котохати" у Києві. Фото: Поліція Києва

У Києві сталася пожежа у "Котохаті" — притулку для тварин у Голосіївському районі на Теремках. Внаслідок пожежі 7 котів загинули, інших вдалось врятувати. Правоохоронці шукають свідків, тривають слідчі дії.

Про це зранку 24 вересня повідомила поліція Києва.

“Подія сталась на вулиці Заболотного вчора, 23 вересня, близько 23:00 години. На місце негайно прибули вогнеборці ДСНС, які ліквідували пожежу, а також правоохоронці Голосіївського управління поліції та медики”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відзначили, що волонтери самостійно звели притулок для котів. Місцеві жителі опікувались тваринами та наглядали за ними.

Попередньо встановили, що у притулку перебувало близько 60 котів, 7 з яких загинули внаслідок пожежі, інші з опіками доставлені у ветеринарну клініку, повідомили у поліції Києва.

Як розповіли у поліції, слідчі Голосіївського управління поліції розпочали розслідування за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне знищення або пошкодження майна, що спричинило тяжкі наслідки. Також вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 Кримінального кодексу України — жорстоке поводження з тваринами.

Також правоохоронці просять громадян, які щось знають про обставини пожежі або які стали її очевидцями, зателефонувати у чергову частину Голосіївського управління поліції, щоб поділитися інформацією.

Утримувачка притулку Наталя Петрущенкова заявила, що підозрює, що базу для тварин підпалили. За її словами, з семи котів, яких доставили у клініку після пожежі, вижив лише один.

Вона уточнила, що у пожежі постраждали маленькі кошенята, адже усі старші коти були на вулиці, бо було тепло.

У розмові з кореспонденткою Суспільного Петрущенкова уточила, що у притулку загалом було 58 котів, саме на місці пожежі перебували 34 тварини.

"Я стерилізувала їх в лікаря, якому довіряю, вони всі були щеплені від сказу, їм треба було жити на вулиці. Нам дуже допомагали волонтери з кормом. У 2011 році ми були в іншому приміщенні, в мене там жило 13 котиків, вони всі були стерилізовані... Я не знаю, хто це зробив, просто якась злість...", — сказала утримувачка притулку.
У Києві сталася пожежа у притулку для тварин "Котохата", поліція шукає свідків
У Києві сталася пожежа у притулку для тварин "Котохата", поліція шукає свідків. У Києві сталася пожежа у притулку для тварин "Котохата", фото: Ліля Гончарук, Суспільне

Поки триває розслідування, кияни забирають деяких тварин з притулку до себе.

"Я після пожежі забрала двох кошенят, одне меншеньке, інше більше. Поки буде вирішувати доля з притулком, вони будуть в мене вдома", — розповіла жителька Києва пані Людмила.

На початок