На Одещині шукають іноземця, який зник під час прогулянки на яхті

На Одещині шукають іноземця, який зник під час прогулянки на яхті

На Одещині шукають іноземця, який зник під час прогулянки на яхті
. Фото з відкритих джерел

В Одеській області розшукують громадянина Нігерії Обарі-Марка Калеба, який зник 20 серпня під час прогулянки на яхті. Про це Суспільному розповів координатор пошукової платформи "911" Олександр Сопельник.

За його словами, Калеба запросила в яхт-клуб "Совіньйон" його знайома. 20 серпня він сів на яхту разом з вісьмома пасажирами. Судно перебувало на відстані чотирьох кілометрів від берега. Тоді повернулось, пасажири вийшли, а Калеба не було.

На пляжі біля яхт-клубу на чоловіка чекав друг, який прибув з ним до Одеси. Пасажири віддали йому речі зниклого й телефон. Розповідати, що сталось, відмовились, каже Сопельник.

"Там ще два кілометри лишалось до нейтральних вод. Яхту на такій відстані не побачиш, людину важко знайти. До того ж, минуло вже п'ять днів пошуків", – зауважив координатор пошукової платформи.

Він додав, що написав листа до консульства Нігерії та звернувся до Міністерства зовнішніх справ, аби знайти Калеба.

У поліції відкрили кримінальне провадження про умисне вбивство, розповіла речниця Головного управління Нацполіції регіону Любов Гордієвська. Вона сказала, що пошуки чоловіка тривають.

Зазначимо, Обарі-Марк Калеб вчився в коледжі Сумського державного аграрного університету. За словами Олександра Сопельника, чоловік не вмів плавати.

Суспільне Одеси намагається зв'язатись з представниками яхт-клубу "Совіньйон", аби дізнатись їхню позицію.

На початок