Виїхати з Токмацького району на авто з українськими номерами практично неможливо — Чуб

Виїхати з Токмацького району на авто з українськими номерами практично неможливо — Чуб

Російські військові примусово займають приватні будинки мешканців Токмака
Знак на в'їзді у місто Токмак на Запоріжжі. Фото: facebook/Виталий Смирнов

Російські військові не пропускають машини з українськими номерними знаками за межі Токмацького району Запорізької області. Аби скористатися громадським транспортом чи послугами перевізника потрібно мати російський паспорт.

Про це Суспільному телефоном повідомив голова Токмацької міської військової адміністрації Олександр Чуб.

"Стало ще гірше із виїздом з міста Токмак. Із сіл, на території яких тривають бойові дії, люди виїжджають до Токмака. Але вже за межі Токмацького району виїхати дуже важко. Особливо на машинах із українськими номерами, їх, практично, не випускають".

За словами Олександра Чуба, кількість російських військових в місті збільшилась. Вони заселяються у вільні домівки. Часто підселяються до місцевих мешканців. Через переміщення військової техніки трапляються проблеми зі зв'язком:

Виїхати з Токмацького району на авто з українськими номера практично не можливо — Чуб
Олександр Чуб, голова Токмацької міської військової адміністрації. Фото: особистий архів Олександра Чуба
"Зв'язок тільки через російських провайдерів, звичайно. І то, коли російські військові переганяють свої колони, глушать навіть свої, або виключають транслятори, щоб наші не могли передавати інформацію про рух їхньої техніки".

Раніше Суспільне повідомляло, що у тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області російських військових масово підселяють до цивільних людей похилого віку.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок