На острові Хортиця розгорнули 100-метровий прапор

На острові Хортиця розгорнули 100-метровий прапор

На острові Хортиця розгорнули 100-метровий прапор
. Суспільне

100-метровий жовто-блакитний стяг розгорнули військовослужбовці Національної гвардії України на острові Хортиця у Запоріжжі. Захід, присвячений Дню Державного прапора України, влаштували на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ».

Також цього дня державний символ підняли і на один з найвищих флагштоків країни, що розташований поблизу Музею історії запорозького козацтва на Хортиці. Його висота – 90 метрів над Дніпром.

У Запоріжжі, на Хортиці, підняли 100-метровий прапор
У Запоріжжі, на Хортиці, підняли 100-метровий прапор.

Цьогоріч право вивісити прапор отримали військовослужбовці 55-ї окремої артилерійської бригада «Запорізька Січ» та військові частини 3029 Нацгвардії України.

Що відомо

Цього року 100-метровий Державний прапор України розгорнули уже втретє. До того стяг демонстрували на плацу 3029 частини. Його нацгвардійцям подарував "Волонтерський центр Запоріжжя". Вдруге прапор розгортали у підтримку захоплених у полон українських моряків.

Прапор виготовлений зі штучного шовку, довжиною сто метрів, три - шириною. Його протягом двох тижнів шила запорізька майстриня, громадська діячка Ганна Тружина. Це була особиста ініціатива Ганни. Майстриня створювала прапор у короткий термін. Тому доводилось працювати навіть ночами, щоб встигнути до 23 серпня 2016 року. Зберігається прапор в історичній кімнаті історії військової частини 3029 Національної гвардії України.

На початок