Нардепу Шуфричу оголосили підозру в держзраді

Нардепу Шуфричу оголосили підозру в держзраді

Нардепу Шуфричу оголосили підозру в держзраді
. Нестор Шуфрич. Фото: Пресслужба Нестора Шуфрича

Правоохоронці оголосили підозру в державній зраді народному депутатові від забороненої партії "ОПЗЖ" Нестору Шуфричу.

Про це повідомили у Telegram-каналі СБУ.

"Служба безпеки України спільно з ДБР та Офісом генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність народного депутата Нестора Шуфрича", — мовиться у повідомленні.

Як свідчать матеріали справи, парламентар "тісно співпрацював і виконував завдання екссекретаря РНБО Сівковича, агента ФСБ, завдання якого — координація російської агентури в Україні", вказали правоохоронці.

"Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава — нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни — нібито "один народ". Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві", — зазначили в СБУ.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків, досудове розслідування триває.

Правоохоронці додали, що Шуфричу загрожує до 15 років ув'язнення.

Що відомо про Шуфрича

У 2019 році Нестор Шуфрич був обраний народним депутатом від нині забороненої партії "ОПЗЖ". За даними руху Чесно, парламентаря відносили до групи впливу кума Путіна Віктора Медведчука всередині фракції.

4 березня 2022 року Шуфрича затримала тероборона Києва, через те, що він робив селфі на блокпосту. Нардеп тоді заявив, що це було для підтвердження того, що він залишається у столиці попри бойові дії на її околицях.

На початок