У Севастополі внаслідок ракетної атаки спалахнула пожежа: горить завод

У Севастополі внаслідок ракетної атаки спалахнула пожежа: горить завод

Доповнено

Вибухи в Криму: у Севастополі 13 вересня внаслідок ракетної атаки спалахнула пожежа
. Вибух в Сквастомолі, АР Крим. 13 вересня 2023 року. Фото: Крымский ветер/Telegram

У ніч проти 13 вересня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. В Севастополі спалахнула пожежа на суднобудівному заводі Севморзавод. Постраждало щонайменше 24 людини.

Про це повідомив губернатор окупаційної влади Криму Михайло Развожаєв.

За його словами, у регіоні спрацювала протиповітряна оборона.

"У районі Кілен-балки зараз пожежа не на цивільному об'єкті, за попередньою інформацією, спалах стався через ракетну атаку", — написав Развожаєв.

На місці працюють усі необхідні спецслужби. Пожежі надано 4 клас. В мережі публікують фотографії, де у районі місця влучання сильна пожежа та клубки диму.

Згодом Развожаєв підтвердив, що ракетного удару цієї ночі було завдано по суднобудівному заводу. Він додав, що внаслідок атаки постраждали 24 людини — четверо перебувають у стані середньої тяжкості.

"Знаходжусь на місці пожежі на південному майданчику Севморзаводу. Усі оперативні служби працюють на місці, жодної небезпеки для цивільних об'єктів у місті — нема", — написав Развожаєв.

Севморзавод — це суднобудівний Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе.

Міноборони заявило, що українські війська завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. Орджонікідзе у місті Севастополі та трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем.

Засобами ППО збито сім крилатих ракет, а патрульним кораблем "Василь Биків" знищено всі безекіпажні катери. Внаслідок влучення крилатих ракет отримали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті.

На початок