Коли мешканці зруйнованого ракетою будинку у Сергіївці можуть повернутися у домівки: відповідь ОВА

Коли мешканці зруйнованого ракетою будинку у Сергіївці можуть повернутися у домівки: відповідь ОВА

Коли мешканці зруйнованого ракетою будинку у Сергіївці можуть повернутися у домівки: відповідь ОВА
. Частково відновлена багатоповерхівка у Сергіївці на Одещині, зруйнована внаслідок ракетної атаки РФ 1 липня 2022 року. Фото: Одеська ОВА

У зруйнованому ракетою будинку у Сергіївці Одеської області замінили підрядника та відновили будівельні роботи.

Про це в інтерв'ю Суспільному повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

"Я був у цій громаді. У мене дуже багато запитань. Я звернувся до правоохоронних органів з цим питанням. Тому що за понад рік навіть не хочу у відсотках говорити, що було зроблено. Мені дійсно соромно дивитися в очі цих людей. Я чув якісь відмовки “не той підрядник”, “не те зробив”. Ми змінили повністю підрядника", — зазначив очільник області.

За його словами, наразі цим будинком опікується Фонд відновлення Міністерства інфраструктури. Олег Кіпер розповів, що у роботах виникла пауза, оскільки потрібен був час на переоформлення документів між з одного підрядник на іншого. Також він додав, що попереднім підрядником займаються правоохоронці.

Що відомо про будинок у Сергіївці

  • 1 липня 2022 року о 0:20 росіяни завдали ракетних ударів по дев'ятиповерхівці та базах відпочинку у курортному місті Сергіївка Одеської області. За даними ОК "Південь", три ракети Х-22 випустили із літака ТУ-22 з напрямку Чорного моря.
  • У багатоповерхівці, в яку влучила російська ракета, загинули 16 мешканців, 38 отримали поранення, з них п'ятеро – діти віком від 3 до 17 років. Вдалося врятувати 7 людей. Ще одна жінка від отриманих травм загинула у лікарні.
  • На базі відпочинку "Годжі" загинули п'ятеро людей, серед них 10-річний хлопчик. Одна людина отримала отримали поранення.
  • У вересні 2022 року селищний голова Анатолій Чередниченко повідомив, що повністю відновити будинок до зими не встигнуть, адже основне фінансування ремонтних робіт повинні були отримати не раніше, ніж за місяць.
  • 12 березня 2023 року частково зруйнований будинок відвідав тодішній голова ОВА Максим Марченко. Він тоді зазначив, що обсяг виконаних робіт мізерний, а на будмайданчику панує безлад.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок