Спецтехніка в'їхала на ділянку автомайданчика "Барабашово" в Харкові. Супроводжувала поліція

Спецтехніка в'їхала на ділянку автомайданчика "Барабашово" в Харкові. Супроводжувала поліція

Спецтехніка в'їхала на ділянку автомайданчика "Барабашово" в Харкові. Супроводжувала поліція
. Telegram/Харьков Life

Вантажівці, яка прибула на ринок "Барабашово" 20 серпня, вдалося в'їхати на ділянку автомайданчику попри спротив людей, які виступають на боці концерну АВЕК.

Про це Суспільному з місця подій розповів адвокат Олег Атисков, який представляє інтереси ТОВ "Перехрестя плюс". Це підприємство, за словами Атискова, має у власності нерухомість на автомайданчику, асфальтове покриття, паркан та автомобілі.

"Самі поліцейські зламали металевий паркан. Зробили коридор для автомобіля. Оточили його і разом з ним зайшли, нікого не пропускають", — сказав він.

Адвокат також зазначив, що під час цих подій ушкодження отримала одна жінка з числа учасників акції "Стоп дорога". Суспільне намагається перевірити цю інформацію.

Атисков сказав, що дії поліції, вантажівки, що виконує роботу на замовлення КП "Міський торговий ринок" та групи невідомих, яка захищає спецтехніку, є незаконними, оскільки ТОВ "Перехрестя плюс" перебуває у процесі судового спору із міськрадою. Справу розглядає господарський суд.

"Поліція, у якої немає ні рішень суду, ні прав таких, щоб пошкоджувати майно, таким от чином проникла на ділянку. Розпочалися роботи, щось пробурили. Нікого туди не пускають", — сказав Атисков.

Станом на 22:00 після того, як поліція дала дорогу вантажівці та відтіснила противників міської влади, за його спостереженнями, сутичок не було. Він зазначив, що 20 серпня направляв заяву до поліції з приводу незаконності дій комунальних служб. Чи звертатиметься ще раз після того, як техніка в'їхала, відповів: "Виходить, що поліція їх покриває. Будемо до ДБР звертатися".

Що відомо

  • За планом міськради, на автомайданчику ринку місто облаштує торгові павільйони для підприємців, яких відселять через будівництво нової дороги. Концерн "АВЕК", до якого відноситься ТЦ "Барабашово", виступає проти цього.
  • 20 серпня на автомайданичик прибула вантажівка з буром. Водій, машину якого супроводжували хлопці в спортивному одязі та в масках, спілкуватися з кореспондентом Суспільного відмовився. Люди, що стояли на захисті техніки, сказали, що на роботи є усі дозволи.
  • Про те, що роботи санкціоновані, Суспільному сказав начальник Московського райвідділу поліції Сергій Дводненко. "Машина геодезична, що має намір проводити роботи на ділянці, яка, за рішенням міськради, належить міській громаді в особі директора КП "Міський ринок" Молчанова", — сказав Дводненко. Він просив противників робіт розійтись, а ті стверджували, що поліція сприяє беззаконню.
На початок