Путін прагне зміцнити зв'язки з КНДР "на всіх фронтах" — Bloomberg

Путін прагне зміцнити зв'язки з КНДР "на всіх фронтах" — Bloomberg

Кім Чен Ин і Володимир Путін, 9 вересня 2023 року, фото: AP
. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин і президент Росії Володимир Путін, 9 вересня 2023 року, фото: AP

Президент Росії Володимир Путін заявив, що він прагне будувати міцніші зв’язки з Північною Кореєю "на всіх фронтах". Про це йдеться у його посланні з нагоди 75-ї річниці заснування Північної Кореї.

Про це пише Bloomberg.

"Спільними зусиллями ми продовжимо розвивати двосторонні відносини на всіх фронтах. Це повністю відповідає інтересам наших народів ", — написав Путін у телеграмі лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину.

Що відомо про зустріч Путіна і Кім Чен Ина?

Очікується, що Кім Чен Ин прибуде до Владивостока для зустрічі з Путіним на початку наступного тижня. Вважається, що російський лідер хоче придбати у КНДР боєприпаси та зброю для війни в Україні.

Припускають, що натомість Північна Корея просить допомоги Росію щодо технологій для супутників і атомних підводних човнів, а також продовольчої допомоги.

США заявили, що переговори щодо зброї просуваються, і попередили Північну Корею про покарання за будь-яке постачання зброї.

Свою першу офіційну зустріч Путін і Кім провели у квітні 2019 року, коли північнокорейський лідер приїхав до Владивостока на своєму бронепоїзді. Північна Корея та Росія мають залізничне сполучення на кордоні, і звідти приблизно 150 кілометрів до Владивостока.

Можлива поїздка стане для Кіма першою за межі Корейського півострова після його востаннє зустрічі з Путіним чотири роки тому.

На початок