Новий поділ на зони COVID-19: що змінилося в Одеській області

Новий поділ на зони COVID-19: що змінилося в Одеській області

Новий поділ на зони COVID-19: що змінилося в Одеській області
. Слово і Діло

Новий поділ міст за епідемічними зонами затвердили 20 серпня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Інформацію про це Суспільному підтвердив речник Одеської ОДА Денис Соколов.

Зокрема місто Біляївка з Одеської області залишилось у “червоній” зоні, решта регіону поділилася на “помаранчеві”, “жовті” та “зелені” частини.

До “помаранчевої” зони поширення COVID-19 потрапили місто Ізмаїл, Болградський, Миколаївський, Овідіопольський та Саратський райони Одеської області.

У "жовтій" зоні опинилися: міста Одеса, Білгород-Дністровський, Чорноморськ, Подільськ, Теплодар, Южне, а також Ананьївський, Арцизький, Березівський, Біляївський, Іванівський, Лиманський, Подільський та Савранський райони.

Читайте також: На Одещині почали діяти нові правила адаптивного карантину. Що і для кого змінилося

Решта населених пунктів залишилися в “зеленій” зоні. Новий поділ почне діяти з опівночі 24 серпня.

Зазначимо, регіон може потрапити до "жовтої" зони, якщо протягом 5 днів показники інфікування змінюються, а завантаженість ліжок коливається від 5% до 50%. Натомість у разі, якщо пацієнти з COVID-19 займатимуть понад 50% місць у лікарнях регіону, в області запровадять "помаранчевий" ризик небезпеки.

Якщо ж в регіоні фіксуватимуть зростання кількості інфікованих на COVID-19, а в лікарнях завантаженість ліжок перевищить 75%, там запровадять "червоний" рівень.

Додамо, уряд ухвалив нові правила щодо адаптивного карантину, які з 19 серпня почали діяти на Одещині. У "жовтій" зоні заборонили діяльність нічних клубів та закладів харчування з 00:00 до 07:00, обмежили проведення масових заходів у закладах харчування (не більше 20 людей) та обмежили роботу хостелів та установ соцзахисту для людей похилого віку, які знаходяться у зоні ризику.

Читайте також

На початок