У громаді на Волині — день відправки допомоги на фронт

У громаді на Волині — день відправки допомоги на фронт

У громаді на Волині — день відправки допомоги на фронт
День відправки допомоги на фронт у Велицькій громаді, 8 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Луцьк

У Велицькій громаді – день відправки допомоги на фронт. Цього дня місцеві сходяться до школи, куди традиційно, приїздить волонтерський бус, розповів сільський голова Віктор Ковальчук.

У шкільній їдальні з початку повномасштабної війни організували виробництво провізії для захисників, каже одна з ініціаторок Лариса Дембіцька. З її слів, місцеві господині збираються тут три дні на тиждень. За цей час передали на фронт 20 тисяч банок консервації.

Лариса Дембіцька одна з ініціаторок організації виготовлення допомоги бійцям на фронт
Лариса Дембіцька одна з ініціаторок організації виготовлення допомоги бійцям на фронт. Фото: Суспільне Луцьк

Усе законсервоване зі шкільної комірки жінки самі ж виносять до волонтерського буса. Щоразу асортимент продукції різний.

"Ось це в нас горохова каша з м'ясом. Ми їх виготовили цього разу десь 200 банок. Є в нас ще гречана каша, теж з м'ясом. Сало – це називається «п'ятихвилинка». Засолене, приварене і закрите в банках", — каже вчителька Наталія Затерчук.

Вчителька Велицької школи Наталія Затерчук
Вчителька Велицької школи Наталія Затерчук. Фото: Суспільне Луцьк

Шестирічна Аня говорить, що прийшла до ліцею допомогти бабусі, яка разом з іншими ґаздинями готує консервацію. Дівчинка каже: закриває кришки, перець накладала, а бабуся заливала воду.

Шестирічна Аня з бабусею-бібліотекаркою Жанною Кантерук
Шестирічна Аня з бабусею-бібліотекаркою Жанною Кантерук. Фото: Жанни Кантерук

Вчитель фізкультури Юрій Педоренко тримає невелику пасіку і приніс передати бійцям 20 банок свіжо викачаного меду.

У громаді на Волині — день відправки допомоги на фронт
Вчитель фізкультури Юрій Педоренко приніс мед. Фото: Суспільне Луцьк

Продуктами громаду забезпечують волонтери та й місцеві люди активно донатять на потреби військових, говорить Велицький сільський голова Віктор Ковальчук.

Велицький сільський голова Віктор Ковальчук та господині, які від початку повномасштабної війни готують їжу для військових
Велицький сільський голова Віктор Ковальчук та господині, які від початку повномасштабної війни готують їжу для військових. Фото: Суспільне Луцьк

Волонтер Ігор Шевчук говорить, що співпрацює із Велицькою громадою з перших днів повномасштабної війни. На передову він їздить орієнтовно раз на місяць. Розповідає, що везе техніку за запитом наших військових, щоразу приблизно на пів мільйона гривень. Каже: "минулого місяця чотири дрони завіз, зараз два дрони й десять акумуляторів".

Цього разу допомогу, каже Ігор Шевчук, везе 100-тій та 14-тій бригадам, на Харківський і Донецький напрямки. Туди усе планує доправити 9 вересня.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок