У Кривому Розі ракета влучила в адмінбудівлю: одна людина загинула, понад 70 — поранені

У Кривому Розі ракета влучила в адмінбудівлю: одна людина загинула, понад 70 — поранені

Оновлюється
Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу 8 вересня 2023 року
Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу 8 вересня 2023 року. Фото: Суспільне Дніпро

Вранці 8 вересня війська РФ завдали ракетного удару по адмінбудівлі у Кривому Розі. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще понад 70 дістали поранення. Рятувальна операція на місці удару завершена, з-під завалів вдалося дістати трьох людей.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Через удар спалахнули гаражі. Вогонь охопив 200 кв. м.

Що відомо про поранених

Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко, станом на 10:00 кількість травмованих зросла до 25 людей. Згодом Дніпропетровська обласна прокуратура повідомила про 26 поранених.

За словами міністра внутрішніх справ Клименка, внаслідок удару загинув поліцейський. Ще трьох рятувальники дістали з-під завалів. Вони у тяжкому стані. Шість співробітників поліції отримали травми різного ступеня тяжкості.

Унаслідок удару зруйнована одна з адмінбудівель поліції, уточнив він.

У Нацполіції уточнили, що загиблий внаслідок ракетного удару виявився вільнонайманим працівником поліції охорони.

"На місці продовжують працювати рятувальники та близько 300 поліцейських, зокрема пʼять слідчо-оперативних груп, криміналістична лабораторія, вибухотехніки і кінологи, патрульні поліцейські. Також розгорнуто мобільний пункт прийому громадян, куди люди можуть звернутися за допомогою і повідомити про пошкодження майна", – йдеться у повідомленні поліції.

За інформацією голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, 5 травмованих вже у лікарні, двоє з них у тяжкому стані.

ракетний удар по Кривому Рогу
Одна з пошкоджених через ракетний удар квартир у Кривому Розі, 8 вересня 2023 року. Фото: Суспільне Дніпро

"Розгортаємо штаб допомоги людям у Школі мистецтв (колишній Центрально-Міський райком) за пам'ятником Святому Миколаю. Людям буде надано допомогу будівельними матеріалами, збирання заявок на допомогу з міського бюджету за пошкоджене майно та інше", – повідомив він.

За інформацією ОВА, станом на 10:40, кількість поранених внаслідок ракетного удару зросла до 32 людей. Більшість з них — у стані середньої тяжкості або "задовільні". Є й пацієнти у тяжкому стані.

Згодом голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що внаслідок ракетного удару поранена 41 людина. 19 з них перебувають в лікарні, з них троє — "тяжкі".

Як повідомили в ДСНС, станом на 11:00 стало відомо про 44 поранених. У пункті психологічної допомоги надали допомогу 68 людям.

За інформацією начальника районної військової адміністрації Євгена Ситниченка, станом на 11:40 рятувально-пошукову операцію завершили. Наразі комунальники разом із ДСНС та поліцією прибирають завали та обстежують квартири в розташованих поруч будинках для уточнення інформації щодо пошкоджень.

Станом на 12:30 кількість травмованих через ракетний удар у Кривому Розі зросла до 52 людей, повідомили у ДСНС. Згодом очільник МВС Клименко повідомив, що станом на 13:30 кількість поранених через ракетну атаку на Кривий Ріг збільшилася до 54. Для допомоги до міста прибули додаткові поліцейські групи із сусідніх регіонів.

Станом на 15:15, відомо про 60 поранених внаслідок ракетного удару. Про це повідомили в ДСНС України.

В ефірі інформаційного вечора "Суспільне Спротив" керівник Ради оборони міста Вілкул повідомив, що кількість поранених зросла до 72.

За уточненими даними Сергія Лисака, кількість поранених — 73. З них 35 – в лікарні. Стан 34-річного і двох 28-річних чоловіків медики все ще оцінюють як тяжкий.

Що відомо про пошкодження

Загалом внаслідок удару пошкоджені три адмінбудівлі, сім житлових будинків, серед них — багатоповерхівка. Пожежа, яка виникла в гаражах, локалізована. Обстеження території триває, повідомив начальник ОВА Сергій Лисак.

У Кривому Розі ракета влучила в адмінбудівлю: одна людина загинула, понад 70 — поранені
Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу, 8 вересня 2023 року. Фото: Суспільне Дніпро

Вибуховою хвилею та уламками вибило вікна в прилеглих багатоповерхівках, автівках та іншій цивільній інфраструктурі. Рятувально-пошукові роботи тривають. Встановлюється точна кількість потерпілих, йдеться у повідомленні прокуратури.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 438Порушення законів та звичаїв війни Кримінального кодексу України.

За інформацією начальника ОВА Сергія Лисака, у місті пошкоджені 14 адміністративних будівель, культова споруда, 17 багатоквартирних, чотири приватні будинки та більш ніж чотири десятки авто.

Станом на 15:00 до поліції Кривого Рогу звернулись 146 людей із заявами про пошкоджене майно через ракетний удар. Прийом заяв триває, повідомили в Нацполіції області.

За інформацією керівника Ради оборони міста Олександра Вілкула, пошкоджено 79 будинків, 1956 квартир та 52 автівки. Він також зазначив, що влучили ракетою "Іскандер-К".

Комунальні служби розчищають територію від уламків. Вивезли майже 210 тонн зруйнованих конструкцій.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок