На Запоріжжі судять водія вантажівки, що зіткнулася з маршруткою два роки тому

На Запоріжжі судять водія вантажівки, що зіткнулася з маршруткою два роки тому

На Запоріжжі судять водія вантажівки, що зіткнулася з маршруткою два роки тому
.

У Василівському районному суді Запорізької області 19 серпня відбулося засідання у справі обвинувачення водія вантажівки, що вилетіла на зустрічну смугу та протаранила мікроавтобус із пасажирами на трасі "Харків-Севатополь".

На судовому засіданні у Василівському районному суді був присутній обвинувачений Руслан Щербина, його захисник, представниця цивільного відповідача – ТОВ «ЮМДЖИ РЕСУРС», представник однієї з потерпілих, а також прокурор. Спершу розглянули клопотання адвоката підсудного щодо призначення судової інженерно-технічної експертизи.

Адвокат обвинуваченого Денис Шклярук зазначив, що ступінь провини його підзахисного може залежати від результатів технічної експертизи мікроавтобуса:"На глибоке переконання сторони захисту, підтвердження технічної невідповідності керованого водієм Тесленком мікроавтобусом Мерседес Спринтер, відсутність на ньому жодних активних, або пасивних заходів безпеки водія та пасажирів, шановний суд, суттєвим чином впливатиме на ступінь вини водія Щербини."

Після наради, суддя Світлана Нікандрова оголосила, що у задоволенні клопотання адвоката – відмовлено. Далі розглянули позови травмованих та родичів загиблих до цивільного відповідача ТОВ «ЮМДЖИ РЕСУРС» щодо відшкодування моральних збитків. У матеріалах справи наявні платіжні доручення про такі виплати деяким потерпілим, - зазначила під час засідання суддя. Наступне судове засідання у цій справі запланували на 10 вересня - обвинуваченому мають обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, 10 серпня під селом Кам‘янське «КаМАЗ» виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з маршруткою, в якій перебували 20 пасажирів. Внаслідок аварії загинуло семеро осіб, шестеро з них - діти.

На початок