В Україні створять реєстр педофілів

В Україні створять реєстр педофілів

В Україні створять реєстр педофілів
.

Верховна Рада 19 грудня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт, який передбачає створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за сексуальні злочини проти малолітніх.

Відповідний документ підтримали 325 нардепів.

Реєстр буде у веденні Міністерства юстиції. До нього вноситимуть основні дані про злочинця-педофіла, зокрема, з рішення суду.

Користувачами реєстру стануть керівники прокуратур і органів попереднього розслідування, прокурори, слідчі та інші уповноважені особи Національної поліції та Держбюро розслідувань.

Також право на отримання інформації з реєстру отримають керівники навчальних закладів, закладів охорони здоровʼя або інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми або надають їм послуги медичного, навчального та соціального характеру, при найманні людини на роботу; керівники органів влади, місцевого самоврядування та особи, які бажають перевірити свою наявність у ньому.

Як відомо, у липні Рада прийняла за основу законопроєкт, що передбачає створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за сексуальні злочини стосовно малолітніх. У першій редакції передбачалося введення хімічної кастрації педофілів за їхньої згоди. До другого читання цю норму видалили.

На початок