Суд скасував рішення Житомирської облради про закриття дитячого табору "Орлятко"

Суд скасував рішення Житомирської облради про закриття дитячого табору "Орлятко"

Табір "Орлятко" на Житомирщині
. Житомирщина, табір "Орлятко". Фото: Facebook Житомирської обласної прокуратури

Житомирський окружний адміністративний суд скасував рішення Житомирської облради про закриття дитячого оздоровчого табору "Орлятко" та приєднання його до комунального підприємства з експлуатації адмінбудинків.

Про це в коментарі Суспільному розповіла речниця Прокуратури Житомирщини Тетяна Гоша.

За її словами, суд визнав обґрунтованими вимоги ювенальних прокурорів Житомирської окружної прокуратури у сфері охорони дитинства, які оскаржили рішення депутатів про закриття табору.

"Йдеться про рішення депутатів облради за грудень 2022 року, яке вони прийняли щодо дитячого табору у лісовій зоні неподалік села Левків Житомирського району. Однак ювенальні прокурори Житомирської окружної прокуратури встановили, що рішення депутати прийняли з порушенням вимог Закону України "Про оздоровлення та відпочинок" і з порушенням Цивільного кодексу України. У разі такого приєднання табір не зміг би функціонувати як дитячий оздоровчий заклад. Окрім того, перед голосуванням депутати не погодили свої наміри з міністерством соцполітики України, яке уповноважене вирішувати питання реорганізації або ліквідації дитячих закладів такої категорії", — розповіла Тетяна Гоша і додала, що заявлений окружною прокуратурою позов судом задовольнив у повному обсязі.

Одне з приміщень дитячого табору "Орлятко"
Житомирщина, табір "Орлятко". Фото: Facebook Житомирської обласної прокуратури

20 квітня 2023 року Суспільне писало, що прокурори оскаржують в суді рішення Житомирської облради про припинення діяльності оздоровчого дитячого табору "Орлятко". Також в березні 2023 року суд скасував рішення про ліквідацію дитячого протитуберкульозного санаторію "Лісовий берег" на Житомирщині.

Що відомо про справу табору "Орлятко"

Табір "Орлятко" розташований на земельній ділянці рекреаційного призначення площею понад сім гектарів у лісовій зоні поблизу села Левків Житомирського району. В таборі – 17 будівель, серед яких три спальні корпуси на 112 місць, їдальня, медпункт, клуб, адмінбудівля. Загальна площа приміщень – понад 3 тисячі 630 квадратних метрів. У середньому, за сезон у таборі могли оздоровитися до 400 дітей.

У 2019 році у таборі "Орлятко" розпочали ремонт, який через відсутність грошей не закінчили. Від початку пандемії коронавірусу табір не працював.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок