На Донеччині загинув військовий-винахідник з Одеси

На Донеччині загинув військовий-винахідник з Одеси

На Донеччині загинув військовий-винахідник з Одеси
Загиблий Борис Чубін. Джерело: Tatyana Chubina/Facebook

Біля Авдіївки Донецької області, виконуючи бойове завдання у складі 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, загинув 24-річний військовий-винахідник з Одеси Борис Чубін.

Про це розповіла голова департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

До війни хлопець навчався у Києві, закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка у 2021 році:

"Борис – один із перших магістрів освітньо-професійної програми "European Business Law" за програмою подвійного дипломування в рамках співробітництва між КНУ та KSU Kazimiero Simonavičiaus universitetas (Вільнюс, Литва)", — йдеться на сторінці закладу освіти у Facebook.

Борис був винахідником. Ще підлітком він почав розроблювати прилади для людей з вадами зору. Він створив спеціальну соціальну мережу для незрячих. За цю розробку Герой став переможцем у всеукраїнському конкурсі «Інноваційний прорив-2013».

Також військовий розробив додаток для смартфонів Garden club, який допомагав садівникам орієнтуватися, як і коли необхідно висаджувати різні рослини.

"Блискуча освіта, кілька іноземних мов. Не захотів свого часу поїхати за кордон на навчання… Мами наших золотих хлопців народжували своїх дітей точно не для війни", — розповіла у соцмережі громадська діячка Зоя Казанджі про Бориса Чубіна.

Про дату похорону повідомлять додатково.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок