У Черкасах відкрили новорічну ялинку

У Черкасах відкрили новорічну ялинку

У Черкасах відкрили новорічну ялинку
.

Головну новорічну ялинку Черкас відкрили о 17 годині на Соборній площі міста. Цього року вона штучна, заввишки 18 метрів. Для містян організували фаєр-шоу від театру вогню "Сварожичі" та новорічний ярмарок. Також передали Віфлеємський вогонь миру. Українська делегація "Пласт" отримала його на щорічній церемонії у головному соборі Відня в Австрії. Віфлеємський вогонь миру – міжнародна щорічна скаутська різдвяна акція поширення вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. У кінці дійства черкащан привітали салютом.

"Усе місто слідкувало за епопеєю щодо ялинки, коли оскаржувались тендери, і усі думали, чи буде вона, чи не буде, а от вона зараз є. Ми сподіваємось, що усі очікування від її відкриття виправдаються, і людям вона буде довподоби" , - директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

"Ми прийшли піднімати собі настрій, щоб був новорічний. Подивимось на людей, люди на нас, наберемось вражень», - черкащанка Раїса Коваленко.

Нагадаю, новорічне дерево орендують у фірми з Чорноморська Одеської області. На це з бюджету міста використали 148 тисяч гривень. 14 листопада Департамент освіти міськради оголосив тендер на придбання штучної ялинки з декоруванням вартістю два з половиною мільйона гривень. Процедуру зупинив Антимонопольний комітет через скаргу на дискримінаційні умови для учасників.

На початок