Біля узбережжя Алжиру поліція застрелила туристів на водних мотоциклах

Біля узбережжя Алжиру поліція застрелила туристів на водних мотоциклах

Біля узбережжя Алжиру поліція застрелила туристів на водних мотоциклах
. Ілюстративне фото: GETTY IMAGES

Берегова охорона Алжиру застрелила двох туристів, які відпочивали в Марокко та заблукали у водах океану на своїх водних мотоциклах.

Про це пише BBC.

Вони були серед чотирьох франко-марокканських громадян, які вирушили на водному мотоциклі з марокканського курорту Саїдія. Третього члена групи заарештувала берегова охорона.

Стрілянина викликала обурення в Марокко після того, як один рибалка опублікував відео тіла одного із мертвих туристів у соцмережі.

Кордон між Алжиром і Марокко був закритий у 1994 році, а Алжир розірвав відносини два роки тому. Він звинуватив Марокко у ворожих діях, а РабатСтолиця Марроко. відкинув це звинувачення.

Один із чотирьох туристів єдиний, хто повернувся до Марокко. За його словами, група заблукала і закінчилося пальне.

"Ми знали, що ми в Алжирі, тому що до нас підійшла чорна алжирська шлюпка, і ті, хто був на борту, обстріляли нас. Слава Богу, мене не вдарили, але вони вбили мого брата та друга", – сказав він.

Речник марокканського уряду відмовився коментувати стрілянину, заявивши, що це "питання до судової системи". Немає коментарів і від Алжиру.

Дві країни мають довгу історію напруженості, оскільки вони продовжують сперечатися щодо території Західної Сахари. Вони мають спільний кордон довжиною майже 2000 км.

Його закрили в 1994 році з міркувань безпеки після того, як ісламістські бойовики розбомбили готель в історичному марокканському місті Марракеш.

На початок