В Івано-Франківській громаді створюють комунальне тепличне господарство. Що відомо

В Івано-Франківській громаді створюють комунальне тепличне господарство. Що відомо

В Івано-Франківській громаді створюють комунальне тепличне господарство. Що відомо
. Суспільне Хмельницький

В Івано-Франківській громаді створюють комунальне тепличне господарство. Теплиці розмістять у селі Радча на земельній ділянці площею 8 га. Наразі оформляють землевпорядну і проєктну документації, потім оголосять тендерні закупівлі. А у листопаді планують спорудити першу теплицю.

Про це у коментарі Суспільному повідомив директор департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко.

"Орієнтовно площа теплиці — 500 м². Її можна буде під’єднати до підстанції, яка є поряд. На території має бути свердловина. У перспективі встановимо твердопаливний котел, який дасть змогу обігрівати теплицю і два складські приміщення, розміщені на території. Зробимо їхню реконструкцію", — розповів Микола Вітенко.

З його слів, складські будівлі будуть використовувати для зберігання вирощеної продукції, добрив, посівного матеріалу. У теплиці працівники комунального підприємства "Франківськ АГРО" вирощуватимуть салат, огірки, помідори. Тепличний урожай продаватимуть охочим. Також, можливо, постачатимуть вирощену продукцію дитсадкам і школам.

"Треба вивчати законодавство: чи можемо просто передати продукцію рішенням виконкому. Ми ще це не досліджували. Якщо є така можливість, то, напевно, будемо передавати. Швидше за все", — говорить Микола Вітенко.

Коли у Радчі облаштують першу теплицю, на роботу потребуватимуть працівників. Директор департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства каже: працевлаштовуватимуть місцевих жителів.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок