Зросла завантаженість ліжок у лікарнях першої хвилі на Волині

Зросла завантаженість ліжок у лікарнях першої хвилі на Волині

Зросла завантаженість ліжок у лікарнях першої хвилі на Волині
. Фото: Pixabay

Завантаженість ліжок у лікарнях першої хвилі на Волині зросла до 72, 6 відсотка, - розповіла під час брифінгу т. в.о. начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Т.в. о. керівника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук каже, що в області спостерігається ріст кількості тяжких хворих на коронавірус. Станом на 14 серпня кількість завантаженості ліжок у лікарнях була на рівні 32 відсотків, за чотири дні ця кількість зросла до 72,6.

За словами Людмили Тимощук, сьогодні, 18 серпня, в інфекційній лікарні, із 121 ліжка зайнято 114. В обласній лікарні зі 141 ліжка зайняті 57. У інших медичних закладах першої хвилі завантаженість ліжок коливається від 50 до 80 відсотків. "На ліжках інтенсивної терапії зараз знаходяться 16 пацієнтів. 3 особи підключені до апаратів ШВЛ", - каже очільниця обласного управління охорони здоров'я.

Чиновники обласного управління охорони здоров'я повторно написали листа до МОЗ України, для того, щоб їм надали дозвіл на облаштування додаткових однієї-двох лікарень першої хвилі, в яких опікувалися б хворими із коронавірусом. "Від учора відкриття додаткових ліжок у лікарнях лише за погодженням міністерства або обласної комісії ТЕБ та НС", - сказала т. в.о. начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Головна санітарна лікарка області Наталія Янко розповіла, що в області збільшилась кількість хворих працездатного віку. Люди віком від 30 до 49 років складають одну третю від загальної кількості інфікованих, 7% - діти, 17% - люди, старші за 65 років. Збільшилась кількість пневмоній, захворюваність зросла на 28%, - каже Наталя Янко.

Нагадаємо, 18 серпня на Волині 85 нових випадків інфікування COVID-19: захворіло 11 дітей та 8 медиків. Двоє людей померло.

Що відомо

- Відучора Луцький та Любешівський райони знаходяться у "помаранчевій" протиепідемічній зоні. Обласний центр нині "жовтий".

- Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що "друга хвиля" пандемії COVID-19, яку очікували восени, почалася раніше, ніж прогнозували у світі.

- В Україні до послаблення карантину не готові тринадцять областей — МОЗ.

На початок