Харківська область отримала майже 265 мільйонів на облаштування укриттів

Харківська область отримала майже 265 мільйонів на облаштування укриттів

Харківська область отримала майже 265 мільйонів на облаштування укриттів
. Укриття у школі в Пісочині. Липень 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Харківщина отримала 264 млн 955 тисяч гривень на облаштування укриттів. Понад 40 млн з них — це співфінансування від місцевого самоврядування, майже 225 млн — державна субвенція.

Про це 30 серпня під час брифінгу повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"З цих грошей ми будемо реалізовувати два проєкти будівництва нових укриттів (у Харківському та Красноградському районах). Це заклади, де ми плануємо розпочинати офлайн-навчання. Будуть реалізовані 12 реконструкцій укриттів (8 — у Красноградському, 3 — в Лозівському, 1 — в Ізюмському). Це додатково до 115 захисних споруд: їх ми теж маємо приводити до ладу", — сказав він.

Також передбачається розробити вісім проєктів з виготовлення проєктно-кошторисної документації для побудови укриттів (3 — у Чугуївському районі, 5 — в Ізюмському, 1 — в Богодухівському).

Харківська область отримала майже 265 мільйонів субвенції на облаштування укриттів
Укриття "Karazin Hub", серпень 2023 року, Харків. Фото: Суспільне Харків

"Дві захисні споруди ми будемо будувати з нуля, тому що вартість їхня велика: це масштабне проєктне рішення на кількість учнів від 400 і 700 і більше. Термін реалізації цього проєкту за оптимістичним планом — до 1 грудня ми маємо завершити будівництво і перейти до процедури введення в експлуатацію", — розказав очільник ОВА.

Додатково Харківська область отримала субвенцію на придбання 12 шкільних автобусів — 31 млн 206 тисяч гривень, розповів Синєгубов.

За його словами, автобуси придбають для шістьох громад Красноградського району, що не перебуває в зоні активних або можливих бойових дій.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок