Безпілотники атакували аеропорт у Пскові: є пошкоджені літаки

Безпілотники атакували аеропорт у Пскові: є пошкоджені літаки

Оновлено
Безпілотники атакували аеропорт у Пскові: є пошкоджені літаки
. Пожежа у Пскові 29 серпня, 2023 року. Фото: ASTRA / Telegram

У районі аеропорту Пскова, який спільно використовується цивільною та військовою авіацією Росії, у ніч проти 30 серпня прогриміла серія вибухів і почалася потужна пожежа. 4 ІЛ-76 знищено, ще ймовірно 2 ушкоджено, інформація уточнюється, повідомив Суспільному представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

На уточнююче запитання, чи це там базувались і уражені ті літаки, які 24 лютого 2022 року планували висадитись у Гостомелі, Юсов відповів: "Частково, так".

Губернатор Псковської області Михайло Ведерніков у своєму Telegram повідомив, що аеропорт у Пскові атакували безпілотники.

"Міноборони в Псковському аеропорту відбиває атаку безпілотників... За попередньою інформацією, жертв немає. Масштаб руйнувань уточнюється", — написав губернатор.

Агентство ТАСС повідомило з посиланням на екстрені служби, що на аеродромі пошкоджено чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

Згодом губернатор області Ведерніков додав, що внаслідок пожежі в аеропорту Пскова ніхто не постраждав, а у середу, 30 серпня, сам аеропорт не працюватиме.

Раніше журналісти-розслідувачі Суспільного ідентифікували псковських десантників, причетних до розстрілу цивільних у Бучі. Про це вони розповіли у розслідуваннях «Буча 22», «Буча: екіпаж 111», «Буча: розстріл на Києво-Мироцькій».

На початок