Харків та сім районів області у жовтій зоні. Які обмеження мають діяти — графіка

Харків та сім районів області у жовтій зоні. Які обмеження мають діяти — графіка

Харків та сім районів області у жовтій зоні. Які обмеження мають діяти — графіка
.

З 17 серпня у низці адміністративно-територіальних одиниць Харківщини вводяться додаткові обмеження у зв'язку із збільшенням захворюваності на COVID-19.

14 серпня державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила жовтий рівень епіднебезпеки в обласному центрі та семи районах Харківщини:

  1. м. Харків
  2. Богодухівський район
  3. Валківський район
  4. Золочівський район
  5. Краснокутський район
  6. Нововодолазький район
  7. Первомайський район
  8. Чугуївський район
Харків та сім районів області у жовтій зоні. Які обмеження мають діяти — графіка

Регіональна комісія ухвалила рішення, за яким Харківська міська рада та сім районних державних адміністрацій (Богодухівська, Валківська, Золочівська, Краснокутська, Нововодолазька, Первомайська, Чугуївська) мають "забезпечити виконання" рішення державної комісії.

Протокол Харківської міської комісії 17 серпня опублікували на сайті міськради. Першим пунктом в ньому йдеться про "впровадження карантинних заходів "жовтої зони" на території міста". Повний перелік обмежень у рішенні міської комісії не наведений. Раніше його оприлюднили в МОЗ.

До обмежень жовтої зони епіднебезпеки належать:

  • Обов’язкове перебування у громадських місцях в масках або респіраторах;
  • Проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 кв. м.;
  • Кінотеатри працюють із заповненістю до 50%;
  • Перевезення пасажирів — в межах місць для сидіння;
  • Заборонена робота хостелів;
  • Заборонена робота нічних клубів, ресторанів, кафе, барів з 24:00 до 7:00 — крім роботи на доставлення або на винос;
  • Заборонене проведення масових заходів (20 і більше осіб) всередині закладів громадського харчування.

Рішення Харківської міської комісії також передбачає, що представники підрозділів міської ради мають працювати у спільних рейдових групах поліції, фахівців Держпродспоживслужби, ДСНС.

Харків та сім районів області у жовтій зоні. Які обмеження мають діяти — графіка
Рейд нічними клубами 16-17 липня у Харкові. city.kharkov.ua

Ці групи мають контролювати дотримання маскового режиму, витримування соціальної дистанції, виконання заходів дезінфекції у громадському транспорті, мережами супермаркетів, магазинів, підприємствами громадського харчування, розважальними закладами, керівництвом організацій, які надають послуги з пляжного відпочинку.

Міська комісія також вирішила посилити контроль "щодо суворого виконання протиепідемічних заходів у громадському транспорті, в т.ч. метрополітені (проведення санітарної (антивірусної) обробки рухомого складу, заборони перебування працівників та пасажирів без вдягнутих засобів індивідуального захисту".

Що відомо

  • За добу 16 серпня в Харківській області виявили 90 хворих на COVID-19. Одужали семеро, двоє людей померли. До 16 серпня на Харківщині чотири дні поспіль фіксували понад 200 нових випадків за добу.
  • На 17 серпня Харківщина, як і попередньої доби, вдвічі перевищує базовий показник захворюваності на COVID-19. Область перебуває серед регіонів, не готових до послаблення карантину.
На початок