Зеленський анонсував "законодавчі рішення" щодо чиновників, які намагаються послабити Україну

Зеленський анонсував "законодавчі рішення" щодо чиновників, які намагаються послабити Україну

Зеленський
. Президент Володимир Зеленський. Фото: пресслужба президента

Президент України Володимир Зеленський провів тривалу нараду за підсумками своїх візитів до Європи і анонсував "законодавчі рішення" щодо усіх посадовців, які намагаються послабити Україну.

Про це він сказав у вечірньому зверненні.

Зеленський зазначив, що влада вже почала реалізовувати усі домовленості, досягнуті під час його європейських візитів.

"Передусім літаки F-16. Завдання очевидні. Міжнародники – це максимальне розширення тренувальних місій. Військові – максимальне прискорення підготовки інфраструктури, відправлення пілотів, інженерів – повне забезпечення готовності України. І всі разом – максимальне наближення моменту, коли F-16 допоможуть нам тримати подалі російських терористів", — сказав він.

Президент провів нараду за підсумками візитів, на якому обговорили питання координації щодо літаків та підготовку нових оборонних пакетів – саме з таким наповненням, яке потрібне Силам оборони.

"Готуємо й нові наші міжнародні заходи на осінь, нові кроки у відносинах із партнерами, які мають посилити Україну. Осінь буде насиченою з погляду нашої дипломатії", — сказав Зеленський.

Він згадав про розмову з президентом США, під час якої Байден сказав, що Америка долучиться до підготовки українських пілотів та інженерів F-16. Зеленський пообіцяв новини "на цьому та інших напрямках".

З міністром закордонних справ Туреччини президент обговорив звільнення українців з полону, "формулу миру", підготовку Глобального саміту миру, а також експорт зерна.

Зеленський також анонсував спеціальні внутрішньополітичні наради і законодавчі рішення наступного тижня.

"Будуть деякі спеціальні внутрішньополітичні наради. Вони вже заплановані. Щодо законодавчих рішень... Те, що точно убезпечить нашу державу від усіх, хто намагається послабити її, хто думає, на жаль, не про Україну, хоч і обіймає посади в державній системі. Сила України не має альтернатив", — сказав він.

Президент також подякував українським військовим, які воюють на різних напрямках фронту.

На початок