Степанов розповів, в яких регіонах найбільше завантажені лікарні через COVID-19

Степанов розповів, в яких регіонах найбільше завантажені лікарні через COVID-19

Степанов розповів, в яких регіонах найбільше завантажені лікарні через COVID-19
. pixabay

У середньому завантаженість ліжок у лікарнях України складає 24% від загальної кількості, при цьому найбільше завантажені лікарні у Києві, на Львівщині, Прикарпатті та Буковині.

"Якщо подивитися на цифри, що у нас відбувається по країні щодо завантаженості ліжок, той цей показник є на рівні 24%, але зрозуміло, що ця ситуація нерівномірна", — повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 12 серпня.

За його словами, наразі найбільша завантаженість на Львівщині — вона складає трохи більше ніж 53% від загальної кількості ліжок. Київ, Прикарпаття та Буковина перебувають на рівні 48%, а Рівненщина — 46%. Степанов зазначив, що ці регіони становлять близько 50% від усіх захворілих, яких МОЗ фіксує щодня.

Читайте також: "Де лікують хворих на коронавірус. Список лікарень по областях"

"Щодо маршрутизації у нас є чіткі критерії, що хворі з підозрою на COVID-19, які потребують шпиталізації, повинні бути направлені до лікарень, які визначено для лікування COVID-19", — сказав Степанов.

Він додав, що доправлення до лікарень таких пацієнтів лежить в компетенції департаментів охорони здоров'я. У свою чергу, МОЗ контролює безпечні маршрути і вимагає суворого дотримання правил при перевезенні людей.

Що відомо

  • Станом на ранок 12 серпня за добу COVID-19 лабораторно підтвердили у 1 433 людей. За минулу добу одужало 752 пацієнти одужали, а 19 — померли від ускладнень.
  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що "друга хвиля" пандемії COVID-19, яку очікували восени, почалася раніше, ніж прогнозували у світі.
  • Уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон.
На початок