8 серпня пункт пропуску на Сумщині перетнули 100 людей — Ірина Верещук

8 серпня пункт пропуску на Сумщині перетнули 100 людей — Ірина Верещук

8 серпня 100 людей перетнули пункт пропуску "Колотилівка — Покровка", що на кордоні Бєлгородської та Сумської областей. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка України, міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук у телемарафоні "Єдині новини".

“Вчора (прим. ред. - 7 серпня) було 180 людей. Зараз (прим. ред. - 8 серпня) я перевіряла дані, вже 100 людей перетнули "Колотилівка — Покровка", рухаються в напрямку Сум. Кордон можна перетнути на в’їзд навіть без документів. Якщо для дитини є лише свідоцтво про народження, наша прикордонна служба пропустить. Якщо немає паспорта, а є посвідчення або щось інше, то це теж можливо. Бо ми знаємо, людей часто зупиняє те, що у них немає паспортів: окупанти відбирають або знищують, або люди бояться їх показувати. Одним словом, їхати потрібно. Виїжджати через "Колотилівку — Покровку" можливо. Там є безкоштовні транспортні засоби, уся необхідна гуманітарна допомога, на ранок є потяг до Києва, і до Харкова маршрутні автобуси.

За словами Ірини Верещук, по "сірій зоні" треба йти пішки. Від українського пункту пропуску є автобуси, які везуть людей до Краснопілля, де розташований перший фільтраційний пункт.

По прибуттю можна отримати медичну допомогу та необхідну інформацію, якщо люди не мають куди їхати.

"Ми домовляємося з міжнародними організаціями, щоб там (прим. ред. - в "сірій зоні") були "швидкі", які допомагатимуть маломобільним людям. У нас є одна “швидка допомога”, але ми домовляємося з МКЧХМіжнародний комітет Червоного Хреста, щоб дали свою, як люди, які мають мандат бути посередниками. Ворог постійно обстрілює, ці коридори тримаються на волосині. Ми намагаємося робити все, щоб вивезти якомога швидше людей звідти", - зазначила віцепрем’єр-міністерка України, міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук.

Що відомо про пункт про пункт пропуску "Колотилівка — Покровка"

  • З 5 серпня пункт пропуску "Колотилівка — Покровка", що на кордоні Бєлгородської та Сумської областей відновив свою роботу.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок