Відкривати на Харківщині лікарні другої черги немає потреби — облздрав

Відкривати на Харківщині лікарні другої черги немає потреби — облздрав

Відкривати на Харківщині лікарні другої черги немає потреби — облздрав
. Суспільне Харків

Кількість пацієнтів, які перебувають у стаціонарах опорних лікарень Харківської області недостатня, щоби відкривати другу чергу медзакладів.

Про це на брифінгу 11 серпня заявив заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук.

За його словами, загалом в лікарнях регіону, визначених для лікування пацієнтів з COVID-19, перебуває 518 пацієнтів: з них 265 в обласній дорослій лікарні й ще семеро у дитячій. 86 пацієнтів у Диспансері радіаційного захисту, інші — у міськи та районних лікарнях в області. Така кількість хворих не вимагає відкриття другої хвилі опорних лікарень:

"Якщо будемо розпорошувати з коронавірусною хворобою пацієнтів по всім лікарням, це буде призводити до збільшення кількості пацієнтів, які будуть потребувати допомоги. І які локалізовані зараз в одному місці", — сказав Бондарчук.

Натомість зараз у Харкові готують відділення міських лікарень, куди переводитимуть пацієнтів з інфекційної лікарні на долікування, говорить Бондарчук:

"Місто Харків визначає ще відділення, які можуть надавати допомогу пацієнтам, які будуть переводитися з інфекційної лікарні для продовження лікування у міських лікарнях. Повна співпраця з містом та міським департаментом у нас є".

Майже двократне зростання кількості COVID-позитивних людей на добу, яке розпочалося минулого тижня, Бондарчук називає "плавним". Бо кількість пацієнтів, які перебувають у стаціонарі, істотно не змінилася. Збільшення кількості інфікованих в облздраві пов'язують зі збільшенням кількості тестів.

Що відомо

  • Запас ліжок у Харківській інфекційній лікарні на 11 серпня — до 150 ліжок, у диспансері радіаційного захисту — 24 ліжка — Бондарчук.
  • Вранці 11 серпня на Харківщині зафіксували 129 нових підтверджених випадків коронавірусу. 16 людей одужали, двоє — померли.
  • У реанімаційному відділенні Харківської обласної інфекційної лікарні, розрахованій на 12 пацієнтів, на ранок 10 серпня перебувало 16 пацієнтів — лікар-анестезіолог.
  • 7 серпня на лікуванні у Харківській обласній інфекційні лікарні перебували 237 пацієнтів з діагнозом COVID-19.
На початок