Політичну рекламу “Команда Лисенка” оплатили громадські організації - мер Сум

Політичну рекламу “Команда Лисенка” оплатили громадські організації - мер Сум

Політичну рекламу “Команда Лисенка” оплатили громадські організації - мер Сум
. Суспільне Суми

Політичну рекламу “Команда Лисенка” в Сумах замовили та оплатили громадські організації. Про це Суспільному розповів мер міста Олександр Лисенко під час виїзного брифінгу про ремонт тротуарів.

“Це громадські організації роблять такі висновки з діяльності команди міського голови. – Тобто, це за гроші громадської організації? – Не з бюджету точно і не за мої кошти”, - зазначив він.

На запитання, що це за громадські організації відповів: “Ви з’ясуйте у них, подивіться. Багато до мене зверталися за інформацією: скільки ви дитячих майданчиків зробили, приходили до нас, зверталися”.

Суспільне розповідало, що за місяць до старту місцевих виборів на вулицях Сум з’явилася політична реклама. З 79 нарахованих білбордів журналісти Суспільного побачили 7 - персональних, 5 партійних. З персональних найбільше – 12 білбордів – має ексчиновник Дмитро Живицький. Другим йде – з 5-ма білбордами – Сумський міський голова Олександр Лисенко.

На самій рекламі немає інформації про замовника. Власник однієї з конструкцій – київська група компаній ТОВ “РТМ-Україна”. Телефоном вони пообіцяли надати інформацію пізніше.

Також на вулиці Харківській встановлені табло із брендуванням “Велике будівництво”. Аналітик з партійних фінансів громадського руху “Чесно” Ігор Фещенко розповів, як можна оцінити подібну рекламу від посадовців про те, що відбувається в місті.

“Коли розміщують соціальну рекламу, нібито те, що відбувається в місті і з прив’язкою до імен конкретних політиків, особливо напередодні виборів – розцінюю як використання адміністративного ресурсу”.

Чому, пояснює: “Цю соціальну рекламу розміщують безкоштовно, тому що власники площин мають надавати певний відсоток під соціальну рекламу. З іншого боку, тут ще можуть бути варіанти, коли оплачується така реклама як комерційна, із рахунків міської ради або якогось комунального підприємства”, - зазначив він.

За його словами, це - недобросовісна конкуренція.

Автор - Ігор Стрельцов

Що відомо

  • ЦВК призначила на 25 жовтня місцеві вибори в усіх областях.
  • За місяць до старту місцевих виборів на вулицях Сум з’явилася політична реклама.

На початок