Маляр: епіцентром бойових дій залишається східний фронт

Маляр: епіцентром бойових дій залишається східний фронт

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр
. Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: УНІАН

Російське військо намагається зупинити наступ Сил оборони. Епіцентром бойових дій залишається східний фронт.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у п’ятницю, 4 серпня.

Яка ситуація на Сході

“Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. Там стратегічні напрямки його наступу. Ворог вважає, що завдавши удар по Сходу вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз доклалають саме на Сході”, — відзначила Маляр.

За словами Маляр, Сили оборони 3 і 4 серпня відбивають атаки росіян на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Кількість російських обстрілів збільшилась. Ідуть важкі бої.

“Мета ворога відтягнути на ці напрямки наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону. Крім того на Куп‘янському напрямку ворог поставив собі за мету повернення втрачених восени минулого року територій. Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани”, — повідомила посадовиця.

На Бахмутському напрямку, за словами Маляр, теж складна ситуація. На південному фланзі українські війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування продовжують рух вперед. На північному фланзі росіяни атакують, а українські військові відбивають ці атаки. Тут окупанти РФ також хочуть повернути втрачені позиції.

Також на Сході військо РФ атакує Авдіівський і Мар’їнський напрямки. Там теж гарячі бої, але українські оборонці не дають російському війську просуватись, пояснила заступниця міністра.

Яка ситуація на Півдні

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

“Ворог чинить шалений спротив. Окрім суцільного мінування, на ключових панівних висотах ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. В таких важких умовах наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед”, — повідомила Маляр.

За даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих позиціях та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На початок