Фронт, "зерновий коридор", розвиток ВПК: Зеленський провів засідання Ставки

Фронт, "зерновий коридор", розвиток ВПК: Зеленський провів засідання Ставки

Зеленський
. Президент України Володимир Зеленський. Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський провів тригодинне засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якому обговорили ситуацію на фронті, "зерновий коридор", розвиток оборонної промисловості.

Про це вій повідомив у Телеграм-каналі.

"Напружена тригодинна Ставка. Багато питань, що потребували особливої уваги. Фронт. Доповіді по всіх напрямках. Головком Залужний, командувачі Сирський, Тарнавський. Наступальні та оборонні операції, забезпечення, логістика", — зазначив він.

На засіданні обговорили "зерновий коридор". З доповідями виступили віцепрем'єр Олександр Кубракова, глава МЗС Дмитро Кулеба, командувач ВМС Олексій Неїжпапа та представники розвідок.

"Розуміємо відповідальність перед світом. Залучаємо максимальну кількість країн регіону для забезпечення глобальної продовольчої стабільності", — зазначив Зеленський.

Про розвиток ВПК доповідав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

"Максимально спрощуємо процедури для наших оборонних підприємств, щоб вони займалися зброєю, снарядами, а не паперами", — зазначив президент.

На засідання також проаналізували застосування високоточної зброї: "Зараз не час для озвучування деталей, але результатами задоволені".

Раніше Камишін заявив, що оборонно-промисловому комплексу України вдалося наростити темпи виробництва боєприпасів. Однак вони все ще залишається недостатніми для задоволення потреб війська.

На початок