Російські пропагандисти обговорюють трансгендерність спікерки Сил тероборони. У Міноборони відреагували

Російські пропагандисти обговорюють трансгендерність спікерки Сил тероборони. У Міноборони відреагували

Російські пропагандисти обговорюють трансгендерність спікерки Сил тероборони. У Міноборони відреагували
. Фото: t.me/annamaliar

Російські пропагандисти зосередились на обговоренні колишньої журналістки, спікерки Сил територіальної оборони України Сари Ештон-Сірілло через її трансгендерність.

Про це вона написала у своєму Twitter.

"Нова українська військова речниця розлютила російських пропагандистів", — написала вона.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала випади російських ЗМІ, зазначивши, що вони лише збільшили аудиторію

"Сара інформує англомовну аудиторію — обʼєктивно висвітлює події російсько-української війни, розвінчує російські фейки та пропаганду. У Сари велика американська аудиторія. Із 25 червня по 23 липня охоплення аудиторії Сари лише у Твіттері склало 28.3 млн користувачів. Тож, чому так збудились хейтом ворожі соцмережі, зрозуміло. Втім, це лише збільшило аудиторію Сари", — наголосила вона.

Сара Ештон подякувала Міноборони за підтримку.

"Я ніколи не мала такої честі читати подвійні заяви Міністерства оборони України та заступниці міністра оборони Ганни Маляр щодо моєї роботи в ім’я Перемоги", — зазначила вона.

Ештон підкреслила, що протягом 17 місяців її життя було присвячене визволенню України, зазначивши, що при цьому велика частина її роботи "була прихована за дуже помітним фасадом".

"Зараз, коли фронти інформаційної війни стають дедалі важливішими, для мене велика честь нести незліченні обов’язки та обов’язки, які на мене поклали війська територіальної оборони, Збройні сили України та Міністерство оборони України. В Україні ми не боремося за толерантність і не просимо прийняття. В Україні ми живемо і вмираємо за свободу, свободу і визволення для всіх людей. Усе інше — це просто шум, шум, якому немає місця під час війни чи у вільному суспільстві", — підкреслила військовослужбовиця.

Сара Ештон приїхала в Україну у березні 2022 року та розпочала службу у територіальній обороні бойовим медиком. У лютому цього року вона отримала поранення, а у червні голова пресцентру Сил оборони Олексій Дмитрашківський повідомив про призначення Сари на посаду в новому англомовному проєкті.

На початок