У Харківській облраді працюють над відновленням Центру протезування: що відомо

У Харківській облраді працюють над відновленням Центру протезування: що відомо

У Харківській облраді працюють над відновленням Центру протезування: що відомо
. Протез від Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації у Харкові. Фото: Суспільне

2 серпня 2023 року Харківська облрада отримала погодження на передачу Українського науково-дослідного інституту протезування на свій баланс. З квітня 2022 року команда центру переїхала з Харкова та працює у Кропивницькому.

Про початок роботи над поверненням інституту до Харкова повідомила голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Для цього Харківська обласна рада має прийняти Центр на баланс. За словами Єгорової-Луценко, 2 серпня 2023 року держорган отримав погодження на передачу власності від Фонду державного майна України.

"Нагадаю, що центр, особливо у воєнний час є стратегічно важливим обʼєктом. Потужна установа припинила працювати з початку цього року. Заклад, де пацієнтів фактично "ставили на ноги", проводили всі необхідні маніпуляції (від операції до протезування), вкрай потрібний зараз, коли йде війна", — зазначила очільниця облради.

Як сказано у повідомленні, це дозволить створити Міжрегіональний центр реабілітації та протезування, в якому обслуговуватимуть пацієнтів зі всієї східної частини України, а також запустити реалізацію державних програм для безплатного лікування цивільних і військових.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок