Кучер планує звільнити підозрюваного у шахрайстві та хабарництві директора департамента ОДА

Кучер планує звільнити підозрюваного у шахрайстві та хабарництві директора департамента ОДА

Кучер планує звільнити підозрюваного у шахрайстві та хабарництві директора департамента ОДА
. НАБУ

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що відправить у відставку директора Департаменту капітального будівництва, якого підозрюють у спробі шахрайства та пропозиції хабаря.

Про це Суспільному 9 серпня повідомив Кучер.

"Він буде звільнений. Він написав вже заяву і буде звільнений. Найближчим часом. На сьогоднішній день, наскільки мені відомо, він знаходиться на лікарняному", — сказав Кучер.

Суспільне намагається отримати коментар — заперечення чи спростування звинувачень — посадовця, якого підозрюють у шахрайстві та пропозиції хабаря. З 4 серпня він на дзвінки і повідомлення не відповідає.

Що відомо

  • Департамент капітального будівництва Харківської ОДА очолює Андрій Винниченко, він був призначений на посаду 23 липня 2020, до цього керував управлінням паливно-енергетичного комплексу.
  • Посадовця затримали вночі 3 серпня після обшуків за його нинішнім місцем роботи — у Департаменті капітального будівництва та колишніми місцями роботи — в управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА та в офісі АТ "Харківобленерго".
  • За інформацією НАБУ, Винниченко обіцяв допомогти підприємцю під'єднати електроустаткування компанії до мережі. За кожен кіловат просив 2,2 тисячі гривень.
  • 6 серпня директору Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА повідомили про підозру у спробі шахрайства та пропозиції хабаря. Суд взяв підозрюваного під варту з можливістю виходу під заставу у 630,6 тисяч гривень.
  • На зустрічі 12 лютого 2020 року голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер повідомляв, що планує кадрові зміни в АТ "Харківобленерго": "Я буду порушувати питання щодо зміни керівництва "Харківобленерго". Коли я інспектував цю організацію, то відверто повідомляв, що в нас вона асоціюється з осередком корупції". Це було під час зустрічі з членами Координаційної ради Європейської бізнес-асоціації в Харкові.

Автор: Дмитро Гребінник

На початок