Наталія Локтіонова від "Слуги народу" замінила Юрія Арістова у Раді — ЦВК

Наталія Локтіонова від "Слуги народу" замінила Юрія Арістова у Раді — ЦВК

Наталія Локтіонова від "Слуги народу" стала народним депутатом
. Фото: Facebook/ВРУ

Центральна виборча комісія визнала обраною народною депутаткою від "Слуги народу" Наталію Локтіонову. Вона замінить у Верховній раді Юрія Арістова, який склав повноваження.

Про це повідомляється на сайті ЦВК.

Як відзначили у пресслужбі, до Комісії надійшла постанова Верховної ради від 27 липня про дострокове припинення повноважень народного депутата Юрія Арістова — у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

Юрій Арістов був обраний на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від політичної партії “Слуга народу”.

"ЦВК розглянула вказану Постанову та визнала Наталію Локтіонову, наступного за черговістю кандидата, включеного до виборчого списку політичної партії “Слуга народу” під № 146, обраною народним депутатом України на зазначених виборах в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про відпочинок Арістова на Мальдівах під час війни

25 липня Слідство.Інфо, посилаючись на джерела, повідомило, що Арістова бачили на Мальдівах у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives. Працівники готелю підтвердили, що нардеп був їхнім гостем, але вже виселився. Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому готелі, відповідно до цін на сервісі Booking.com, від 100 тис. грн до 323 тис. грн. Також у готелі є вілла за понад мільйон гривень за одну ніч.

Нардеп і його помічниця не відповіли на запити журналістів. Дружина Арістова заявила, що він був у Вільнюсі, додавши, що "у неї своє особисте життя, а у чоловіка — своє". Фото зі столиці Литви перед самітом НАТО Арістов публікував у Facebook 7 липня.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що ініціював перевірку і зупинення членства у фракції. У разі підтвердження поїздки Арістова на курорт, Арахамія пообіцяв вимагати негайного виключення з комітету та складання депутатського мандата.

Того ж дня спікер Руслан Стефанчук повідомив, що Арістов написав заяву про складання повноважень народного депутата.

Що відомо про Арістова

Арістов – був народним депутатом від "Слуги народу". До обрання в парламент у 2019 році займався бізнесом.

На той момент був гендиректором ТОВ "Атлантік-Юмма", яке здійснює торгівлю морепродуктами. Також був засновником мережі Oysters Cava Bar, рибного ресторану Fish House у Києві.

11 листопада 2022 року в Юрія Арістова провели обшуки. Як повідомили адвокати Арістова, обшуки проводили у межах кримінальної справи, яку було порушено в 2021 році.

На початок