60 заяв на грошову компенсацію за пошкоджене житло подали житомиряни, з них шість отримали відмову

60 заяв на грошову компенсацію за пошкоджене житло подали житомиряни, з них шість отримали відмову

60 заяв на грошову компенсацію за пошкоджене житло подали житомиряни, з них шість отримали відмову
Житомиряни вже подали 60 заяв на компенсацію за пошкоджене житло. Житомир, 29 травня 2023 року. Фото: Тетяна Іскоростенська для Суспільне Житомир

60 заяв на грошову компенсацію за пошкоджене внаслідок обстрілів армією РФ житло подали житомиряни за програмою програмою "єВідновлення" в застосунку "Дія". У шести випадках відмовили, розповів Суспільному заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

За його словами, вже розглянуті 44 заяви, по ним прийняті рішення і комісії і виконкому. Більшість з них вже отримали кошти на рахунок у банку, в якому заявники зареєструвалися.

Комісія ще минулого року виїжджала при пошкодженні майна і обстежувала це житло, каже Сергій Кондратюк. Але відповідно до правил, щоб зафіксувати стан житла на момент подання заяви, комісія виїжджає знову, фіксує пошкодження, обраховує завдані збитки і потім приймається відповідне рішення.

Із 60 заяв шестеро заявників отримали відмови з різних причин. Або мешканці самі вже зробили все і вже не можна зафіксувати пошкодження, і в такому випадку порядок не передбачає відшкодування. Є питання спільного майна, коли помешкання має декілька власників і вони мають вирішити, хто отримуватиме відшкодування.

"Одна відмова була у зв’язку із тим, що житло зруйноване і його неможливо відремонтувати. Тому людині запропонували звернутися, коли запрацює програма з відновлення зруйнованого майна", – каже Сергій Кондратюк.

Сергій Кондратюк
Сергій Кондратюк. Житомир 5 липня 2023 року. Фото: Олена Кучмій для суспільне Житомир

Щодо сум виплат, то вони різні, каже заступник міського голови. При обрахуванні були зафіксовані пошкодження, на ліквідацію яких потрібно витратити більше 200 тисяч гривень. Але відповідно до затвердженого Постановою Кабміну порядку виплат виділяється не більше 200 тисяч гривень.

Як раніше повідомляло Суспільне, станом на 12 липня чотирьом заявникам із Житомира відмовили у наданні компенсації на ремонт житла.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок