У Москві пролунав вибух, влада каже про удар БПЛА

У Москві пролунав вибух, влада каже про удар БПЛА

У Москві пролунав вибух, влада каже про удар БПЛА
. Вибух у Москві 30 липня, 2023 року. Скріншот з відео: Telegram

У Москві стався вибух в районі ділового центру "Москва-сіті", внаслідок якого пошкодження дістали два хмарочоси комплексу. Російська влада стверджує, що зірвала атаку українських безпілотників.

Про це повідомляє російське "РИА Новости" із посиланням на мера Москви Сергія Собяніна.

"Вночі скоєно атаку українських безпілотників у Москві, незначно пошкоджено фасади на 2 офісних вежах Сіті, жертв та постраждалих немає", — йдеться у повідомленні.

Міноборони РФ заявило, що нібито зірвало атаку, яку організувала Україна, повідомляє інформагентство. У відомстві стверджують, що один із дронів був знищений у повітрі засобами ППО над територією Одинцовського району Московської області, ще два були придушені засобами радіоелектронної боротьби та, втративши управління, впали на території комплексу нежитлових будівель "Москва-Сіті".

У мережі поширюється відеозапис моменту вибуху.

За уточненням ТАСС, вибух пошкодив 5 і 6 поверхи 50-поверхової будівлі "IQ-квартал". У будівлі "Око-2" вибиті вікна із першого по четвертий поверхи. Telegram-канали повідомляють, що внаслідок вибуху могли бути пошкоджені приміщення Міністерства цифрового розвитку Росії, яке розташоване у вежі "IQ-квартал".

Із будівель комплексу "Москва-сіті" евакуювали людей. Також внаслідок вибуху призупиняв роботу московський аеропорт "Внуково". Пізніше він поновив свою роботу. Окрім того, на вулиці Тестівській був перекритий дорожній рух.

За даними ТАСС, в результаті вибуху травмувалася щонайменше одна людина.

На початок