МОЗ хоче збільшити кількість обов'язкових тестувань

МОЗ хоче збільшити кількість обов'язкових тестувань

МОЗ хоче збільшити кількість обов'язкових тестувань
. Скриншот з відео

Міністерство охорони здоров'я пропонує Кабінету міністрів змінити критерії визначення епідеміологічної ситуації, зокрема збільшити показник необхідних тестувань до 32.

"Ми запропонуємо збільшити кількість тестувань. Сьогодні це 24 на 100 тисяч населення, а запропонуємо ми, щоб цей показник був 32 на 100 тисяч. Це важливо, тому що для нас важливо максимально виявляти хворих на коронавірусну хворобу", - заявив під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Окрім того, МОЗ пропонує змінити перелік критеріїв, які будуть визначатися для встановлення різного рівня безпеки на тих чи тих територіях України.

"Один з основних показників, які ми запропонуємо на засідання уряду, яке відбудеться в понеділок, буде кількість активних хворих за останні сім днів, тобто ми будемо бачити, як погіршується або покращується ситуація", - відзначив міністр.

Степанов планує винести запропоновані на засідання уряду у понеділок 10 серпня. Якщо Кабмін їх підтримає, то новий поділ України на зони карантину ТЕБ і НЕС має затвердили 11 серпня.

Що відомо

  • Від 8 серпня Луцьк не в "червоній", а в "помаранчевій" зоні. А Тернопіль перенесуть з "червоної" у "жовту" зону. Таке рішення після засідання комісії ТЕБ і НС озвучив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
  • Станом на ранок 7 серпня COVID-19 підтвердили у рекордної кількості людей — 1453. Успішно переніс хворобу і вилікувався 531 пацієнт, а 33 — померли від ускладнень.
  • Станом на ранок 7 серпня у світі зафіксовано понад 19,2 мільйона випадків коронавірусу COVID-19. Від початку пандемії успішно перенесли хворобу і вилікувались 12 357 654 людей.
  • Уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон.

На початок