Відтепер субсидія залежатиме від мінімальної зарплати - соцзахист

Відтепер субсидія залежатиме від мінімальної зарплати - соцзахист

Відтепер субсидія залежатиме від мінімальної зарплати - соцзахист
. Вголос

Відтепер субсидія залежатиме від мінімальної зарплати. Новий порядок обчислення затвердив Кабмін наприкінці липня. Раніше субсидію розраховували від прожиткового мінімуму.

Особливо це вплине на розмір субсидії для безробітних. За словами заступниці директора департаменту соцзахисту населення Сумської міськради Ірини Лагіренко, для людей, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості і отримують допомогу, розмір якої є меншим, ніж половина мінімальної зарплати, до розрахунку враховуватимуть еквівалент: половину мінімальної зарплати.

“У випадку ж коли фактичний розмір допомоги з безробіття є більшим, ніж половина мінімальної зарплати, до розрахунку буде враховуватися фактичний розмір допомоги”, - зазначила вона.

Для людей, які були на військовій службі, дохід раніше враховували як половину прожиткового мінімуму, тепер - це 0, 25 мінімальної зарплати. Студентам, які не отримують стипендії, врахують дохід як половину мінімальної зарплати.

Також змінився механізм призначення допомоги одиноким матерям. До кінця серпня всі, хто не звертався за подовженням допомоги в період карантину, зобов’язані подати заяву на призначення допомоги. Її розмір залишається незмінним, максимальний для дитини до 6 років – 1859 грн, до 18 років - 2318 грн.

Як зазначила Ірина Лагіренко, на сьогодні порядок призначення допомоги одиноким матерям прирівняний до порядку призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям. “Якщо в родині є члени сім’ї, які офіційно не працевлаштовані, не отримували стипендії, не перебували на обліку в центрі зайнятості протягом мінімум трьох місяців в тому періоді, за який ми нараховуємо доходи, то право на допомогу такі родини не матимуть”, - додала вона.

Авторка - Олена Рашевська

Що відомо

  • Люди, які втратили роботу за час карантину, зможуть оформити субсидію.
На початок