"Переможемо разом": литовські парламентарі на мотоциклах приїхали до Тернополя

"Переможемо разом": литовські парламентарі на мотоциклах приїхали до Тернополя

"Переможемо разом": литовські парламентарі на мотоциклах приїхали до Тернополя
. Суспільне Тернопіль

Литовські парламентарі на мотоциклах приїхали до Тернополя. Вони організували байкерський пробіг "Переможемо разом". Розпочали його з Волині, вже були у Володимирі, Дубно, Луцьку. Після Тернополя поїдуть у Львів. Про це розповів Суспільному віцеспікер Сеймасу Литовської Республіки Паулюс Саударгас.

За його словами, планують охопити весь захід України.

Паулюс Саударгас, віцеспікер Сеймасу Литовської Республіки на зустрічі в Тернополі
Паулюс Саударгас, віцеспікер Сеймасу Литовської Республіки. Суспільне Тернопіль

"Мета нашого приїзду показати, що життя продовжується і життя на цій території існує. Такі моменти, як культура, освіта, медицина, охорона здоров’я повинні далі працювати. Якщо закинути це все, то далі буде важко відновитись. Адже, коли економіка працює, то можлива підтримка бійців на лінії фронту. Це може бути внутрішня підтримка країни, не тільки зовнішня".

Байки, на яких приїхали в Тернопіль литовські парламентарі
Байки, на яких приїхали литовські парламентарі. Суспільне Тернопіль

Представники тернопільської влади подякували Литві за підтримку України. Паулюс Саударгас розповів про майбутні плани співпраці.

"Литва набагато менша країна, ніж Україна. Можливо, для кращого партнерства ми оберемо один район, наприклад, Волинь для більшої підтримки і більшого партнерства".

Під час зустрічі з представниками Тернопільської міськради
Під час зустрічі з представниками Тернопільської міської ради. Суспільне Тернопіль

Представник Литовського консульства в Тернополі каже, що такі акції є важливими для українців, адже Литва з перших днів повномасштабного вторгнення підтримує Україну.

Ярослав Візняк, почесний консул Литовської Республіки в Тернополі на зустрічі з парламентарями
Ярослав Візняк, почесний консул Литовської Республіки в Тернополі. Суспільне Тернопіль

"Перша ініціатива – показати, наскільки Литва підтримує Україну. Це є ініціатива Європи, оскільки Литва є членом Євросоюзу. Побратими наші, які нас підтримують в різних напрямках. Тому ми тільки гостей зустрічаємо. Це була ініціатива зі сторони Верховної ради та зі сторони Сейму Литви".

Учасники зустрічі з литовськими парламентарями
Учасники зустрічі. Суспільне Тернопіль

Віцеспікер Сеймасу розповідає, що в парламенті їх є п’ятеро, хто їздить на мотоциклах. Саме тому обрали цей вид транспорту для пробігу "Переможемо разом".

"Хочемо показати, що байком можливо їхати по території України, що це є безпечно на заході Україні, що люди живуть тут нормальним життям, і це можливо здійснити. Мої особисті відчуття: люди мають надію на перемогу, зараз більше посмішок на обличчях у людей. Так, жертви є, багато невинних людей гине на фронті. Це діти і молоді чоловіки. Але все ж таки надія на перемогу є. Ми бачимо, що люди почали жити перемогою".

Автор: Наталія Бончук

На початок