ФСБ заявила про сліди вибухівки на суховантажі, який йшов із Туреччини до Ростова-на-Дону

ФСБ заявила про сліди вибухівки на суховантажі, який йшов із Туреччини до Ростова-на-Дону

ФСБ заявила про сліди вибухівки на суховантажі з Туреччини
. Фото: УНІАН

ФСБ Росії заявила, що нібито знайшла сліди вибухівки під час перевірки суховантажу, який 22 липня йшов із Туреччини до Ростова-на-Дону через Керченську протоку. Про це повідомляє російське РБК. До Ростова судно прямувало для навантаження зерна.

За даними відомства, у травні судно перебувало в українському порту Кілія, а в липні в Туреччині команду суховантажа повністю змінили, раніше в ній перебували 12 громадян України.

У ФСБ заявили, що це може свідчити про “можливе використання судна для доставки вибухівки в Україну”. Суховантажу не дозволили пройти через Керченську протоку.

Що відомо про вихід РФ із зернової угоди

Росія 17 липня направила Туреччині, Україні та ООН заперечення щодо продовження "зернової угоди" і заявила, що без її участі угода припиняє дію 18 липня. Це зокрема передбачає, що Москва відкликає гарантії безпеки судноплавства, згортає морський гуманітарний коридор у північно-західній акваторії Чорного моря.

В ООН підтвердили отримання від Москви повідомлення про припинення участі в Чорноморській зерновій ініціативі.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Чорноморська ініціатива увійшла в історію як важливий дипломатичний успіх і пообіцяв обговорити продовження угоди з президентом РФ.

Президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн назвала цинічним кроком вихід Росії з "зернової угоди".

Президент Володимир Зеленський наголосив, що своїми діями РФ зриває домовленості з Туреччиною та ООН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю CBS заявив, що вихід Росії із зернової угоди призведе до зростання світових цін на агропродукцію та загрожуватиме голодом населенню багатьох країн світу.

На початок