Заступнику начальника Держекоінспекції Сумщини вручили підозру та готуються до обшуку - прокуратура

Заступнику начальника Держекоінспекції Сумщини вручили підозру та готуються до обшуку - прокуратура

Заступнику начальника Держекоінспекції Сумщини вручили підозру та готуються до обшуку - прокуратура
. Суспільне Суми

Заступнику начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області Олександру Уварову вручили підозру. Сталося це 5 серпня, близько 16.00.

Про це розповіла Суспільному речниця прокурора області Наталя Науменко. Суспільне розповідало, що його підозрюють у вимаганні та отриманні хабаря у 50 тисяч гривень.

За її словами, зараз готують документи на обшук у нього вдома, який вчора зробити не вдалось. Його дії кваліфіковали за ч.3 ст. 368 Кримінального Кодексу України. Це - вимагання та одержання неправомірної вигоди.

"Правоохоронці провели обшук на його робочому місці. Окрім того, намагалися провести обшук за місцем проживання затриманого, однак певні люди фактично перекрили вхід у будинок", - говорить вона. За її словами, вони посилалися на те, що у правоохоронців немає санкції суду на проведення обшуку.

Також додала, що прокурор та слідчий звернулися до суду з клопотанням про отримання санкції на проведення обшуку. Наразі очікують рішення суду.

Що відомо

  • Посадовця затримали 4 серпня під час одержання хабаря. Йому мають повідомити про підозру і обрати запобіжний захід.
  • Олександру Уварову 51 рік. Він має вищу освіту
  • За інформацією сайту Держекоінспекції в Сумській області, Уваров з 1998 до 1999 служив в органах МВС України.
  • З травня 1999 по липень 2007 очолював ДП "Сумський агролісгосп".
  • У серпні-вересні 2007 працював на посаді провідного спеціаліста ПЕК "Рижівка".
  • З 2007 року - заступник начальника Державної екологічної інспекції в Сумській області, а з 2012 року ще й заступник Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Сумської області.
  • На виборах у 2015 році він балотувався від Ліберально-демократичної партії в окрузі №6 міста Суми, першим номером якої до міської ради йшов убитий у 2018 році Анатолій Жук.
  • Згідно з декларацією за 2019 рік, Олександр Уваров має у власності дві земельні ділянки в Сумах, площею 600 м кв та 530 м кв, одну - в Токарях, площею 800 м кв, одну - в Єлисеєнковому, площею 100 м кв. У власності дружини - земельна ділянка у Піщаному, площею 751 м кв., будинок в Сумах, земельна ділянка в Сумах, площею 400 м кв. та дві квартири.
На початок