В Італії для 15 міст оголосили червоний рівень небезпеки через спеку — ЗМІ

В Італії для 15 міст оголосили червоний рівень небезпеки через спеку — ЗМІ

 В Італії через спеку для 15 міст оголосили червоний рівень небезпеки
. Прапор Італії. Ілюстративне фото: Getty Images

У п'ятнадцятьох містах по всій Італії 15 липня оголошено червоний рівень небезпеки, оскільки південна частина Європи продовжує відчувати сильну спеку та стикається з можливістю досягнення рекордних температур.

Про це повідомляє агенція ANSA.

Зокрема, сьогодні червоний рівень небезпеки оголошено у містах: Барі, Болонья, Кальярі, Кампобассо, Катанія, Чивітавекк’я, Флоренція, Фрозіноне, Латина, Мессіна, Перуджа, Пескара, Рієті, Рим та Вітербо. Місто Палермо також буде додано до цього переліку в неділю, 16 липня.

Зазначається, що помаранчевий рівень небезпеки, який вказує на максимальний рівень ризику для вразливого населення, такого як люди похилого віку, діти та люди з хронічними захворюваннями, стосується міст Анкона, Больцано, Генуя, Палермо, Реджо-Калабрія та Трієст. Міста Брешія, Мілан, Венеція та Верона також стануть "помаранчевими" у неділю.

Наразі в Італії зафіксовано хвилю шаленої спеки. Такі кліматичні умови можуть становити загрозу для здоров’я населення. Щоб повідомити про можливі наслідки спеки для здоров’я, італійське МОЗ готує щоденні бюлетені для 27 міст з прогнозами на 24, 48 та 72 години.

Частиною південної Європи та північно-західної Африки прокотилася хвиля спеки, яка може побити рекордні температури найближчими днями. Очікується, що в деяких частинах Іспанії, Франції, Греції, Хорватії та Туреччини температура перевищить 40°С. В Італії температура може сягати 48,8°С.

За даними кліматологів 3 липня стало найспекотнішим днем, який коли-небудь реєструвався в історії людства. Середня загальносвітова температура сягнула позначки у 17,01 °C. Такий показник побив рекорд, який був зафіксований у серпні 2016 року — 16,92°C.

На початок