Поліція розслідує загибель 50-річного працівника на підприємстві у Луцькому районі

Поліція розслідує загибель 50-річного працівника на підприємстві у Луцькому районі

Доповнено
Поліція розслідує загибель 50-річного працівника на підприємстві у Луцькому районі
Місце, де бетонна плита впала на двох чоловіків у Луцькому районі, 13 липня 2023. . Фото: Держслужба з надзвичайних ситуацій області

За фактом загибелі 50-річного працівника на одному з підприємств у селі Веселе Луцького району правоохоронці розпочали розслідування, – розповів Суспільному головний спеціаліст сектору комунікації Нацполіції Волині Олег Плазовський.

Йдеться про частину другу статті 272 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Зі слів Олега Плазовського, чоловік загинув на території підприємства під час облаштування очисної ями. Ще один – зазнав травм.

Поліція розслідує загибель 50-річного працівника на підприємстві у Луцькому районі
Яма, де плита впала на двох людей. Фото: Суспільне Луцьк

Що відомо про випадок

Як повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій, 13 липня у Луцькому районі бетонна стіна завалила двох чоловіків. Рятувальників викликали медики швидкої, щоб дістати одного з травмованих.

До приїзду працівників ДСНС один робітник зумів самостійно вибратися з-під плити. Іншого дістали з допомогою спецобладнання і намагалися реанімувати, але згодом медики констатували смерть 50-річного робітника.

У якому стані інший працівник

На місці працювали дві бригади фахівців центру екстреної меддопомоги, – розповів Суспільному завідувач диспетчерської Станіслав Лінік.

Працівника, який зміг сам вибратись з-під плити після огляду доставили у медзаклад із черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та забоями.

Наразі робітник у обласній клінічній лікарні. Меддиректор Микола Галей коментувати стан чоловіка відмовився.

Коментар Держпраці

Як розповів Суспільному заступник начальника Західного міжрегіонального управління держслужби з питань праці Андрій Харлампович, усе сталося на території ТзОВ "Агрокомплекс Веселе", яке воно спеціалізується на розведенні свиней.

"Повідомлення про нещасний випадок у нас буде сьогодні (14 липня – ред.), а в понеділок будемо створювати спец комісію по розслідуванню нещасного випадку", – зазначив Андрій Харлампович і додав, що спецрозслідування загибелі працівника і травмування іншого триватиме 14 днів.

На підприємстві ситуацію коментувати відмовились.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок